Particulier

Vriend worden

Geniet je ook zo van onze producties en vind je het belangrijk dat iedereen hiervan kan blijven genieten? Word dan Vriend van de Nederlandse Reisopera!

Voor een bedrag vanaf € 40 per jaar, of vanaf € 60 per jaar voor twee personen op hetzelfde adres, steun je ons én blijf je op de hoogte van onze operaproducties en hun achtergrond. Je ontmoet vaak interessante mensen bij verschillende activiteiten.

Wij zijn bijzonder blij met onze Vrienden!

Als Vriend van de Reisopera krijg je van ons:

• Een abonnement op Opera Informa, ons informatieve vrienden-magazine (verschijnt drie keer per jaar)

• De Vriendennieuwsbrief met exclusieve content

• Een uitnodiging voor het bijwonen van de seizoenpresentatie

• De mogelijkheid om deel te nemen aan de jaarlijkse OperaReis en andere evenementen voor Vrienden tegen een aantrekkelijk tarief

Meld je aan via onderstaand formulier en help ons mooie opera's te blijven maken!

Bekijk onze Algemene Voorwaarden voor Vrienden

Meld je aan als Vriend!

Word schenker

De Nederlandse Reisopera brengt voorstellingen naar alle delen van het land. Het ontvangen van schenkingen biedt ons de mogelijkheid producties van een hoog niveau te blijven realiseren en nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten.

Je kunt zelf kiezen of je de Reisopera eenmalig steunt met een gift, of periodiek. Wat je ook kiest: wij zijn bijzonder blij met jouw bijdrage en we houden je graag betrokken bij onze organisatie en bij het creatieproces van onze producties.

Schenken of nalaten

Door eenmalig of periodiek te schenken of door middel van een nalatenschap kun je bijdragen aan de verdere groei en ontwikkeling van de Nederlandse Reisopera. Het geeft de mogelijkheid meer en directer betrokken te zijn bij onze organisatie in het bijzonder en bij kunst en cultuur in het algemeen. Een mooie bijkomstigheid is dat schenken of nalaten fiscaal aantrekkelijk is.

Fiscaal voordelig schenken

De Nederlandse Reisopera is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Sinds 1 januari 2012 is de nieuwe Geefwet van kracht, waardoor de fiscale voordelen voor particulieren en bedrijven om te schenken aan culturele instellingen nog eens zijn vergroot. Dit betekent dat een gift fiscaal aftrekbaar is terwijl de Reisopera belastingvrij schenkingen kan ontvangen. Meer informatie over de Geefwet vind je hier.

De fiscale aftrek van een periodieke schenking is niet gebonden aan een minimum of maximum. De verhogingsfactor is 25%, met een maximum van €1.250,00. Wij staan graag tot je beschikking om je persoonlijk te vertellen over de mogelijkheden om de NRO te steunen. Je kunt ons bereiken via vrienden@reisopera.nl of telefonisch op 053-206 2006.

Fonds op naam

Met een fonds op naam kun je persoonlijk invulling geven aan de manier waarop een gift of nalatenschap wordt besteed. Je kunt bijvoorbeeld een fonds op naam instellen dat tot doel heeft financieel bij te dragen aan talentontwikkeling. Meer affiniteit met muziek of zang? Dat kan natuurlijk ook. We helpen je graag verder om goed geïnformeerd een keuze te maken, neem gerust contact met ons op.