Meezing Messiah in Carré

Doe mee

Hou je van zingen en zing je zelf in een koor? Of heb je geen koorervaring maar wil je het samen zingen wel eens proberen? Dan is onze jaarlijkse Meezing Messiah in Carré misschien iets voor jou.

Grootste klassieke meezingfeest van ons land

Wij organiseren ieder jaar in december een Meezing Messiah in Carré. Dat is het grootste klassieke meezingconcert in ons land. Samen met 1000 amateurzangers voeren we Georg Friedrich Haendels oratorium Messiah uit. Onder leiding van de beste koordirigenten van ons land, met vier topsolisten, het VU-orkest en koor Consensus Vocalis.

In 2020 en 2021 kon de Meezing Messiah vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan, maar in 2019 was het een geweldig meezingfeest. Bekijk de aftermovie hieronder:

We hebben ieder jaar plaats voor 1000 amateurzangers: sopranen, alten, tenoren en bassen. Je hoeft geen koorervaring te hebben om mee te doen. Het is niet noodzakelijk dat je alle koorstukken al kent: je hebt waarschijnlijk veel steun aan de 'ervaren' meezingers om je heen!

De kosten van een meezingticket bedragen €30,- inclusief bladmuziek, repetitie, lunch en pauzedrankje. Voor de meezingers zijn stoelen geblokkeerd die op stem verdeeld zijn. Je kiest een kaartje voor je eigen stemgroep in het besteltraject. Wanneer je een meezingkaartje bestelt, ontvang je binnen enkele dagen na aankoop een servicemail van Carré met een linkje naar de digitale bladmuziek.

Zing je mee?

Wil je nu al je meezingtickets bestellen? Dat kan!

Bestel je meezingtickets
Hoe ziet zondag 11 december 2022 eruit?

11. 45: de deuren van Theater Carré gaan open voor de meezingers. Alle stemgroepen hebben hun eigen vak.

12.30 - 14.00: repetitie onder leiding van dirigent Barnaby Smith, met alle meezingers, de solisten, koor Consensus Vocalis en het VU-Orkest.

14.00: pauze met lunchpakket

14.45: publiek komt binnen en alle meezingers gaan weer op hun plek zitten.

15.00: uitvoering Part One

16.00: pauze

16.20: uitvoering Part Two en Part Three

18.00: einde

Zingen in het mooiste theater van Nederland: wie wil dat nu niet?

Ben je er klaar voor?

Bekijk vast welke koorstukken we samen gaan zingen. Binnenkort vind je op deze pagina online oefenmateriaal voor jouw stemgroep.

Kijk hier om alvast te beginnen met repeteren

In voorjaar 2021 hebben we met 600 amateurzangers het online Meezing Hallelujah project gedaan. Thuis oefenen met online hulp van de stemcoaches van Consensus Vocalis. Honderden deelnemers hebben een eigen video naar ons opgestuurd en uit al die inzendingen is een prachtige videoclip gemaakt. Hier word je toch vrolijk van?

Dirigent, solisten, koor & orkest

De muzikale leiding is dit jaar voor het eerst in handen van dirigent Barnaby Smith. We hebben vier topsolisten geboekt: Morgane Heyse (sopraan), Renata Pokupić (alt), Laurence Kilsby (tenor) en Alex Rosen (bas). Natuurlijk zijn het VU-Orkest en koor Consensus Vocalis  weer van de partij.  

Heb je vragen?

Heb je vragen over de bladmuziek, over de stemgroepen? Stuur ons een mailtje of bel naar 088 028 50 00.

Mail ons je vraag over de Meezing Messiah