De Maakers

Talent 15-25

De Maakers is een kweekvijver voor jong theatertalent van 15 tot 25 jaar uit Oost-Nederland, opgezet met De Theatermakerij uit Enschede. De Maakers spelen, zingen en musiceren in een muziektheaterproductie die ze zelf maken, onder begeleiding van professionals.

MOLEST

In MOLEST probeert een gevallen Hertogin zich staande te houden in een harde nieuwe werkelijkheid. Uit haar vertrouwde omgeving verbannen en door de maatschappij aan de kant gezet, vindt ze zichzelf terug in een vuilverwerkingsfabriek. Een eigenzinnige wereld waarin ze gedwongen wordt opnieuw betekenis te geven aan haar bestaan, te dealen met haar verleden en zichzelf staande te houden te midden van afval en vergetelheid.


Geïnspireerd op de opera POWDER HER FACE van Thomas Adès, hebben zes jonge makers zich ondergedompeld in een intensief creatief proces met schrijf-, spel- en muzieksessies. Samen herinterpreteerden ze de thema's van deze opera wat heeft geleid tot een frisse, persoonlijke blik van hun verhaal bovenop een afvalberg.

Reserveer hier je tickets!

Zelf ook Maaker worden?

Ieder seizoen is er plaats voor een nieuwe lichting Maakers. De audities voor het volgende seizoen zijn in het najaar van 2025. Meer info volgt!

Word Maaker!

Professionele begeleiding

De Maakers krijgen elk seizoen professionele begeleiding van het artistieke team van De Theatermakerij, onder leiding van Karine Roldaan. Gedurende het repetitieseizoen krijgen de Maakers ook workshops op het gebied van tekstschrijven, decors & kostuums en zang van andere professionals uit de podiumkunsten.