29 jun.

07 jul.

De Maakers MOLEST

MOLEST

 • MOLEST
  Alles en iedereen is bruikbaar
 • Tijdsduur
  75 minuten
 • Taal
  Gespeeld in het Nederlands
 • Locatie
  Nederlandse Reisopera
Jong talent

De Maakers zijn terug met een nieuwe, meeslepende voorstelling!

Campagnebeeld MOLEST

In MOLEST probeert een gevallen Hertogin zich staande te houden in een harde nieuwe werkelijkheid. Uit haar vertrouwde omgeving verbannen en door de maatschappij aan de kant gezet, vindt ze zichzelf terug in een vuilverwerkingsfabriek. Een eigenzinnige wereld waarin ze gedwongen wordt opnieuw betekenis te geven aan haar bestaan, te dealen met haar verleden en zichzelf staande te houden te midden van afval en vergetelheid.


Geïnspireerd op de opera POWDER HER FACE van Thomas Adès, hebben zes jonge makers zich ondergedompeld in een intensief creatief proces met schrijf-, spel- en muzieksessies. Samen herinterpreteerden ze de thema's van deze opera wat heeft geleid tot een frisse, persoonlijke blik van hun verhaal bovenop een afvalberg.

 

Een rauwe meeslepende voorstelling over verlies, overleven en transformatie.

Speellocatie & rondleiding

De speellocatie van De Maakers is dit jaar bij ons in huis. Altijd al eens een kijkje willen nemen in onze ateliers? Dat kan!

Een uur voor aanvang van elke voorstelling wordt er een rondleiding gegeven door ons gebouw. Je kan je aanmelden voor de rondleiding bij het reserveren van je tickets.

Zelf Maaker worden of meer info?

Klik hier

Team & Cast

Cast

Svenja Wolf

Quinty Kwok

Hoi! Ik ben Svenja Wolf en ik ben 19 jaar oud. In de voorstelling speel ik Quinty Kwok; de nieuwsgierige journaliste die undercover gaat werken in de afvalverwerking. Alles om een geweldig en perfect artikel te schrijven! Wat is zo tof vind aan het project ‘de Maakers’ is dat je echt de ruimte en mogelijkheden krijgt om te werken aan je eigen leerdoelen. Daarbij vind ik het ook een heel tof project omdat je zowel teksten en/of liedjes maakt als speelt. Wat ik zo tof vind aan deze voorstelling is dat alle personages wel íets met elkaar gemeen hebben of met elkaar te maken hebben. Ook maakt elk personage echt een ontwikkeling mee gedurende het verhaal, wat ik ontzettend gaaf vind om te zien!

Olivier Schulenburg

Carlos

Mijn naam is Olivier, ik ben 19 en ik speel de rol van Carlos. Ik vind dit een heel bijzonder project. Het is super leerzaam om met zo'n diverse groep makers een voorstelling te maken. Ik vind het super leuk om aan muziek te werken. Ik kan niet wachten om het binnenkort te spelen!

Maud Muhlenbaumer

Frul

Hai hai, mijn naam is Maud en 18 jaar. Bijna 19! In de voorstelling mag ik de rol van Frul spelen. Dit is mijn originele naam in het stuk, maar word ik ook door iedereen zo genoemd? Wat ik zo ontzettend tof aan dit project vind, is dat we de gehele show maken met een team. Dit bevat spel en zang. Ik vind het ontzettend gaaf om zelf nummers te schrijven in de voorstelling en deze ook te kunnen verwerken in de voorstelling.

Maartje Samsen

Hertogin Margaret Campbell

Hi! Mijn naam is Maartje Samsen, ik ben 26 jaar oud. In de voorstelling speel ik de rol van Hertogin Margaret Campbell. Deze rol vind ik erg interessant om te spelen omdat er veel verschillende lagen in dit karakter zitten. Dat vind ik ook erg vet aan de voorstelling. Een alternatief vervolg op een waargebeurd verhaal in een wereld waar realisme en fantasie elkaar kruisen. Als maker is het super gaaf om hier vanaf het begin tot het eind bij te zijn en zowel te schrijven als te spelen. Het is echt ons stuk geworden en ik heb onwijs veel zin om het te delen!

Lytske Wijma

Geraldina

Hoi! Ik ben Lytske en ik ben 22 jaar oud. Ik speel in onze voorstelling de rol van de Stiefzus, oftewel Geraldina. Ik vind het ongelofelijk leuk om mee te doen aan de Maakers, omdat ik met een gezellige groep jongeren mag werken en we al onze creativiteit kunnen inzetten om samen een voorstelling te maken! In ons stuk mogen we allemaal een beetje gek doen en ik kijk er erg naar uit om de voorstelling te spelen.

Liz Hudepohl

De Baas

Hee hee ik ben Liz Hudepohl, 15 jaar oud. En ik speel de baas van de afvalverwerking. De baas is een eigenaardige verschijning die geen tegenspraak duit. Zij hunkert naar meer pracht en praal in haar verzameling van mooie dingen. Zij geeft alle commando’s vanuit haar nest hier kan zij haar werknemers ook goed in de gaten houden! Remy, onze regisseur, biedt fantastische ondersteuning in spel en regie. Het is leuk om aan een project mee te werken waar iedereen zijn talent inbrengt. Ook is de sfeer tijdens de repetities heel goed en zijn de andere spelers ontzettend leuk en gezellig. Dit zie je ook terug op het toneel. Wat zo tof is aan de Maakers is dat wat je maakt wordt gebruikt in de voorstelling. Het voelt een beetje als het bouwen van een legoset, waarbij elk stukje uiteindelijk bijdraagt aan onze voorstelling.

Team

Remy van Tilburg

Regie

Mette Hoekstra

Script

Lotte van den Nieuwboer

Regie assistent & spelcoach

Stijn Bolhuis

Vormgeving & decor

Persijn Oesterholt

Compositie & muzikale begeleiding

Puck Verras

Kostuum

Nadieh Graumans-Tigchelaar

Talentbegeleiding & educatie

Karine Roldaan

Artistieke leiding

Reserveer hier je tickets!

jong-talent
-

Nederlandse Reisopera

Enschede
Uitverkocht
jong-talent
-

Nederlandse Reisopera

Enschede
Tickets
jong-talent
-

Nederlandse Reisopera

Enschede
Uitverkocht

Bekijk ook eens