Ändere Die Welt!

11 Mar

02 Apr

Muziektheater op de barricades

  • Coproductie
    met Opera Zuid en De Nationale Opera
Talentproductie

Met Ändere die Welt! geven componist en dirigent Leonard Evers en regisseur Mart van Berckel een poëtische kijk op een wereld in verandering en op de individuele emoties in tijden van crisis. Vanaf de eerste noot werkten ze samen aan deze opera. ‘Wij zoeken naar een nieuwe definitie van revolutie.’

Leonard Evers construeert met muzikale brokstukken uit het verleden en nieuwe composities een eigenzinnige klankwereld. Hierin weerklinken strijdlustige en poëtische liederen van de Duitse componist Hans Eisler, het Tweede Strijkkwartet van de muzikale revolutionair Schönberg, hedendaagse teksten van een spoken word artist en elektronische muziek. Het stuk wordt bezongen in vier cantates, die tegelijk ook de natuurlijke cyclus van de seizoenen verbeelden, waarin de herfst staat voor het besef van sterfelijkheid en de lente hoop brengt.

Mart van Berckel creëert een toneelbeeld vol melancholie. Waarin wordt gerouwd om datgene wat voorbij is en de hoop bestaat op nieuwe bloei. Het jong talent van De Nationale Opera Studio en het artistieke team laten een wereld in verandering zien en de plek van de mens in de maalstroom van opkomst en ondergang, van hoop, verzet, leven en dood.

Team & cast

Muzikale leiding & concept
Leonard Evers
Regie & concept
Mart van Berckel
Decor- en lichtontwerp
Vera Selhorst
Kostuumontwerp
Rosa Schützendorf
Dramaturgie
Luc Joosten & Jasmijn van Wijnen
Zang
Zangers van De Nationale Opera Studio

Bekijk ook eens