Reisopera Summer Camp

Boostcamp

Wij investeren graag in talentvolle jonge zangers en theatermakers. Met ons Reisopera Summer Camp (RSC) komen we tegemoet aan behoeften die wij signaleren bij jonge beroepszangers. Dat betekent dat de focus van het RSC niet ligt op zangpedagogiek, maar juist op andere aspecten van het podiumkunstvak.

Het Reisopera Summer Camp biedt tien jonge professionele zangers of bijna afgestudeerde zangstudenten een week lang workshops en trainingen om hen een stap verder te brengen in hun carrière.

Van 4- 9 juli 2021

Van 10 - 15 juli 2022 vond de eerste Reisopera Summer Camp (RSC) plaats in Enschede. Het RSC is een workshopweek voor een groep van maximaal tien jonge professionele zangers of bijna afgestudeerde zangstudenten plaats. Met als doel om ze een stap verder te helpen in hun carrière.

Onder begeleiding van professionals gingen de deelnemers aan de slag met o.a. auditie training, ondernemerschap, stressmanagement, improvisatie en (podium)presentatie. Waarbij de workshopleiders niet voorschreven hoe iets gedaan moest worden, maar waarbij de deelnemers op verrassende wijze hun eigen grenzen leerden kennen en nieuwe bronnen in zichzelf konden aanboren.

Geen zangles!

Wat níet op het programma stond, was zangles! Het Reisopera Summer Camp kiest bewust voor een andere koers dan de meeste summerschools: meer persoonlijke aandacht, begeleiding door professionals uit het vak en van buiten de podiumkunsten en ruimte voor reflectie. De deelnemers spelen zelf een actieve rol in het verloop van programma.

Het zangersvak is complex

Om te slagen als jonge professionele zanger heb je meer nodig dan alleen een goede, getrainde stem. Het zangersvak is ontegenzeglijk complex. Eerst jaren studeren en dan nog een plaats veroveren in de beroepspraktijk. Hoe vind je als beginnend zanger een goede agent? Hoe ga je om met audities, hoe moet je samenwerken met regisseurs of dirigenten? Hoe maak je juist in het begin van je carrière keuzes die aansluiten bij je eigen krachten? Tijdens het Summer Camp komt dit allemaal aan bod.

Lichting 2021

We blijven de zangers van de eerste lichting 2021 een jaar lang volgen: Christof Laceulle, Esther Kouwenhoven, Karina Kambulova, Kikki Vanhautem, Maxime Schräder, Melina Meschkat, Morann De Langhe, Roza Herwig, Stefanie Bruggeling en Sylvia Boone.

Volg de zangers van Summer Camp 2021
Niet alleen klassiek

Het Reisopera Summer Camp is bedoeld voor jonge professionele zangers of (bijna) afgestudeerde zangstudenten van Nederlandse conservatoria of muziektheateropleidingen. Het gaat uitdrukkelijk niet alleen om klassiek geschoolde zangers, ook vocalisten uit de lichte muziek of uit het muziektheater zijn van harte welkom.

Met maximaal tien deelnemers verblijf je van 10 – 15 juli 2022 in Enschede en doorloop je in een week tijd een zeer divers programma. Professionals uit de podiumkunsten nemen je mee in verschillende benaderingen (fysiek, theatraal, filosofisch en reflectief) om buiten je comfortzone te treden en nieuwe bronnen in jezelf te ontdekken waarmee je jezelf beter kunt presenteren. Aandacht voor groepsdynamiek en reflectie op je eigen positie binnen het podiumkunstvak nemen een belangrijke plaats in tijdens Reisopera Summer Camp.

Aanmelding en kosten

Deelname aan Reisopera Summer Camp bedraagt €350,-. Hiervoor krijg je vijf dagen lang workshops en
trainingen, een professionele foto-shoot en een jaar lang promotie via onze website. Accommodatie,
ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Aanmelding geschiedt door een e-mail te sturen naar summercamp@reisopera.nl met daarin een
recente CV
, een digitale portfolio, een audio- of video-opname met zang en een digitale showreel met
verrassende artistieke inhoud. Aanmelden kan tot en met 17 april 2022.

Toelichting showreel

Via een showreel willen we graag kennis maken met jouw "artistieke persona". Een showreel is een filmpje waarin je laat zien wie jij als performer bent. Via dit filmpje willen we graag kennis maken met jouw “artistieke persona”. Wij hoeven dan ook niet per se te zien hoe goed je een aria zingt, zoals je misschien tijdens een auditie zou doen. Veel liever zien wij hoe jij jezelf presenteert op een andere manier dan dat je gewend zou zijn. Het is verder helemaal aan jou hoe je dit vormgeeft; we laten ons graag verrassen! De showreel geeft ons een beeld in hoeverre je uit je comfort zone kunt stappen, en kan het uitgangspuntzijn voor jouw ontwikkeling.

Het filmpje mag tussen de 2 en de 5 minuten te zijn. We verwachten geen studiokwaliteit.

Meer informatie?

Heb je vragen over het Reisopera Summer Camp 2022 of wil je meer informatie, mail dan naar Anne Slothouwer (productieleider).

Stuur een mailtje naar het Summer Camp