De Maakers

Talent 15-25

De Maakers is een kweekvijver voor jong theatertalent van 15 tot 25 jaar uit Oost-Nederland, opgezet met De Theatermakerij uit Enschede. De Maakers spelen, zingen en musiceren in een muziektheaterproductie die ze zelf maken, onder begeleiding van professionals.

Zelf theater maken

De Maakers staan voor zowel ‘maken’ als ‘zelf spelen’. Van auditie tot en met de voorstelling worden de jongeren  begeleid door een tekstschrijver, componist en regisseurs maar het zijn de ideeën van de jongeren zélf die de basis vormen van de uiteindelijk productie. De Maakers volgen daarvoor verschillende workshops, zoals kostuums maken, decor vormgeven, stemgebruik of video.

 

We dagen onze Maakers uit om kritisch te kijken naar de meest uiteenlopende verhalen, van Griekse mythologieën tot vroegmoderne opera’s en nieuw bedachte verhalen, en zich te buigen over wezenlijke vragen. Is dit verhaal nu nog relevant?

In de zomer van 2021 was dat de muziektheaterproductie Tristan en Isolde - als liefde gevaarlijk wordt.

Iedere zomer wordt een nieuwe productie uitgevoerd die altijd gebaseerd is op het thema uit een opera van de Reisopera. Dit seizoen werken De Maakers aan de productie Zauberflöte - Wat als de leugen regeert.

Zelf ook Maaker worden?

Ieder seizoen is er plaats voor een nieuwe lichting Maakers. De audities voor seizoen 22/23 worden gehouden in het najaar van 2022.

Word Maaker!

Zauberflöte - Wat als de leugen regeert?

Een spannend sprookje met een vleugje horror, liefde en humor. De composities zijn geïnspireerd door de muziek van Mozarts en onder leiding van componist Thijs Borsten door De Maakers zelf bewerkt.

Dit zijn De Maakers 2022
Beleef Mozart in deze bijzondere bewerking van De Maakers!

Speeldata:

Zaterdag 18 juni 2022 - 16:00 - Schouwburg Hengelo - tickets

Zaterdag 18 juni 2022 - 20:00 - Schouwburg Hengelo - tickets

Lichting 21/22

Orpheus: de film

In 2020 maakte de eerste lichting Maakers (19/20) de voorstelling Orpheus: durf jij los te laten? Vanwege de coronamaatregelen kon de productie niet live gespeeld worden. Dus maakten de Maakers een film van 20 minuten. Bekijk 'm hieronder!

Professionele begeleiding

De Maakers krijgen elk seizoen professionele begeleiding van het artistieke team van De Theatermakerij, onder leiding van Karine Roldaan. Gedurende het repetitieseizoen krijgen de Maakers ook workshops op het gebied van tekstschrijven, decors & kostuums en zang van andere professionals uit de podiumkunsten.

Dit zijn de begeleiders van lichting 21/22