Zing mee in het Reisopera-kinderkoor!

Goed nieuws voor kinderen die van zingen houden: de Nederlandse Reisopera is weer op zoek naar nieuwe leden voor het Reisopera-Kinderkoor. Onder leiding van dirigent Mirjam Spoelman leren kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar zingen in een koor én spelen ze mee in producties en optredens van de Reisopera. Daarnaast maken de kinderen in een reeks workshops kennis met alle facetten van het opera-vak, zowel voor als achter de schermen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop acteren, decorbouw of schminken. Plezier in samen zingen staat voorop!

Repetities
De repetities van het kinderkoor zijn op woensdagmiddagen van 15.30 – 16.30 uur in Enschede. Het eerste optreden van dit seizoen dat voor publiek toegankelijk is tijdens het Van Haag tot Wal Festival in Enschede, waar ze een bijdrage zullen leveren aan familievoorstelling Hans en Grietje

Plezier in samen zingen centraal
Adjunct-directeur artistieke zaken Josef Fuchs over het kinderkoor:
“Het Reisopera-kinderkoor onder leiding van Mirjam Spoelman is een grote verrijking voor de Reisopera familie. We zijn trots en blij dit ensemble sinds januari 2019 in huis te hebben. Op deze manier bieden we kinderen uit onze thuisstad Enschede en omstreken de mogelijkheid zich op vocaal gebied te ontwikkelen. De eigen stem ontdekken en plezier in samen zingen staan centraal. Bovendien creëert het samen ontdekken van de magische wereld van opera verbinding in tijden waar afstand houden tot de nieuwe realiteit behoort. Maar bovenal brengen we zo de liefde voor wat we doen over op de volgende generatie en zijn we een schakel in het klaarstomen van nieuw talent.”

Kinderen die belangstelling hebben kunnen zich vóór 19 oktober opgeven via kinderkoor@reisopera.nl, zij worden dan uitgenodigd voor de auditieworkshop op 21 oktober tussen 15:30 en 16:30. Lidmaatschap van het Reisopera Kinderkoor is gratis.

Informatie
Ouders of verzorgers die meer informatie willen over het Reisopera Kinderkoor kunnen contact opnemen met Iris de Vries (Productiebureau Reisopera) via kinderkoor@reisopera.nl.

 

Orfeo (8+) - reprise

Orfeo (8+) - reprise


6 FEB - 21 FEB 2021

Een acteur, een zangeres en een muzikant brengen samen de oudste opera van de wereld tot leven in een frisse, nieuwe versie voor kinderen vanaf 8 jaar. Een toegankelijke manier om kinderen kennis te laten maken met opera! 


Lees meer Tickets