Zilveren Krekel voor onze familievoorstelling Zwijnenstal!

De VSCD-Krekeljury heeft zojuist bekend gemaakt dat onze familievoorstelling Zwijnenstal (2019) de Zilveren Krekel heeft gewonnen voor ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’. Wij zijn supertrots op onze coproducent Theater Sonnevanck en team & cast van deze geweldige voorstelling! Zwijnenstal was in het najaar van 2019 te zien in de theaters. Op PodiumkidsThuis is de voostelling online te bekijken. 

Uit het juryrapport: “In deze gelaagde familievoorstelling wordt de thematiek van leiderschap en democratie behendig geserveerd in heerlijke hapjes, ondersteund door virtuoos uitgevoerde muziek. Acteurs en musici nemen ons bij de hand en leiden ons blijmoedig en vastberaden door het, bij vlagen ontroerende, verhaal tot waar er geen weg terug is en de vrolijke revolutie van iedereen is ontaard in de dictatuur van een zelfbenoemde happy few. Zwijnenstal houdt de toeschouwer een spiegel voor. Er is geen ontsnappen mogelijk, we moeten met de billen bloot.”

Dit betekent dat Zwijnenstal genomineerd is voor de Gouden Krekel, de meest prestigieuze prijs die een jeugdtheatervoorstelling in ons land kan winnen. De prijs wordt uitgereikt op het Gala van het Nederlands Theater op 12 september. We feliciteren ook de gezelschappen Het Houten Huis en Theater Artemis met hun nominatie.

Met Marije Gubbels, Ilse Warringa, Rop Verheijen, Freek den Hartogh, Whitney Sawyer, Robbrecht van Cauwenberghe, Frank Stukker, Thijs Borsten, Dieuweke van Reij, Sanne Oostervink, Tim van ‘t Hof, Tamar Wessel, Job Gijsbrechts, Flora Verbrugge, Charlotte Ebbers, Christoph Mac-Carty, Wouter Elzinga, Tobias Matton, Stefan Hegteler, Femke van Kuijk en onze coproducent Theater Sonnevanck.

Lees hier het persbericht op de site van de Vereniging voor Schouwburg- en Theater Directeuren.

 

Reisopera Camping Tour 2021

Reisopera Camping Tour 2021


15 JUL - 31 JUL 2021

Van 15 – 31 juli reizen wij met gratis muziektheatervoorstellingen naar vijftien campings in Noord- en Oost-Nederland.  Voor kinderen vanaf 4 jaar brengen we het muzikale sprookje Hans en Grietje en voor de liefhebbers van klassieke muziek is er de short story Magelone & Peter – over een uitgeblust getrouwd stel dat met hun caravan op vakantie is. De Reisopera komt naar je toe deze zomer!


Lees meer Tickets