Winactie: Doe een dagproject cadeau!

Hoera! De basisscholen zijn weer volledig open! Om dat te vieren verloten we zowel in Overijssel als in Gelderland één gratis dagproject Zomernachtsdroom voor het schooljaar 20-21 onder de basisscholen die mee willen doen.

Een dagproject van de Nederlandse Reisopera – hoe ziet dat eruit?
Een opera maken in één (school)dag? Ons project Zomernachtsdroom bewijst dat het kan. Alle leerlingen van de school (maximaal 8 groepen met elk maximaal 30 leerlingen) gaan een schooldag lang mee met de workshopleiders op een avontuurlijke reis door de wereld van zang, dans en theater. Elke klas krijgt een workshop op maat waarin eigentijdse choreografieën en liedjes in uiteenlopende muziekstijlen voorbij komen: van klassiek tot hip hop en van pop tot salsa en alles daar tussenin. Daarnaast werken de leerlingen ook zelf aan rekwisieten en kostuumonderdelen zodat ze ook met deze kant van het opera-vak kennis kunnen maken.

Na de repetitieochtend voert elke groep hun ingestudeerde dans of liedje uit. Hier wordt vervolgens een corona-proof film van gemaakt, die voor ouders en andere belangstellenden op de site van de school beschikbaar kan worden gemaakt. Zo heb je gelijk een leuke momentopname: een zingend en dansend portret van alle groepen van de school en bovendien een dag muziektheater om nooit te vergeten.

Klik hier om te lezen waar Zomernachtsdroom over gaat

Hoe kun je meedoen?
Iedereen kan een school nomineren om mee te doen aan de loting. Dus elke leerling, ouder/verzorger, opa, oma, buurman, buurvrouw, juf, meester en ga zo maar door. Wat moet je hiervoor doen?

  1. Like onze Facebookpagina en volg ons op Instagram
  2. Deel ons Facebookbericht openbaar
  3. Vul dit formulier in

Wij nemen vervolgens contact op met de school om ze te laten weten dat ze genomineerd zijn. Zodra we reactie krijgen van de school zelf dat ze mee willen doen zullen ze deelnemen aan de loting.

LET OP! De school moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Er is een grote ruimte aanwezig waar de uitvoering plaats kan vinden (bijvoorbeeld een grote gymzaal of theaterzaal).
  • Deze ruimte kan verduisterd worden
  • Er zijn twee lege ruimtes aanwezig (of deze kunnen gecreëerd worden) waar workshops plaats kunnen vinden
  • De school heeft minimaal 6 en maximaal 8 groepen in totaal
  • Elke klas telt niet meer dan 30 kinderen

Scholen kunnen tot 1 september worden genomineerd. De loting vindt op 8 september 2020 plaats.

Foto’s: Ilona Hartsenveld

Magelone & Peter

Magelone & Peter


13 SEP - 13 SEP 2020

Wat moet je doen als de caravan letterlijk een 'sleurhut' geworden is. Magelone & Peter is een jongtalentproductie en de eerste muzikale short story die door ons ontwikkeld wordt. Eind augustus 2020 maken we bekend waar en wanneer Magelone & Peter te zien zal zijn.


Lees meer Tickets