Wie wil meezingen in ons Kinderkoor?

Goed nieuws voor kinderen in Enschede die van zingen houden: de Nederlandse Reisopera begint in het voorjaar met een eigen kinderkoor. Onder leiding van dirigent Mirjam Spoelman leren kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar zingen in een koor én gaan ze meespelen in producties en meedoen bij optredens van de Reisopera. Plezier in samen zingen staat voorop! Kinderen die belangstelling hebben kunnen op woensdag 13 februari, tussen 14.30 – 16.30 uur meedoen met een auditieworkshop die in Enschede gehouden wordt. Aanmelden kan via kinderkoor@reisopera.nl. Lidmaatschap van het Reisopera Kinderkoor is gratis.

Plezier in samen zingen centraal

Reisopera-directeur Nicolas Mansfield is verheugd dat de Reisopera op deze manier de liefde voor zingen kan doorgeven aan een volgende generatie. “Het plezier in zingen en vooral sámen zingen staat centraal. Daarnaast bieden we de kinderen ook workshops aan die met theater te maken hebben en werkt het Kinderkoor af en toe mee aan optredens en operaproducties van de Reisopera.”

Repetities op woensdagmiddag

De eerste productie waaraan het kinderkoor deel zal nemen is Puccini’s La bohème, een samenwerkingsproject met jeugdsymfonieorkest Symfonia Jong Twente, op zaterdag 6 juli in het Muziekcentrum in Enschede. De repetities van het Kinderkoor zijn op woensdagmiddagen van 15.30 – 16.30 uur in Enschede. De eerste repetitie is op woensdag 27 februari. INFORMATIE EN AUDITIE Ouders of verzorgers die meer informatie willen over het Reisopera Kinderkoor kunnen contact opnemen met Iris de Vries (Productiebureau Reisopera) via kinderkoor@reisopera.nl. Op woensdag 13 februari vindt een eerste auditieworkshop plaats in Enschede voor kinderen die lid willen worden van het Kinderkoor. De auditieworkshop is van 14.30 – 16.30 uur en kinderen horen meteen na afloop of ze zijn toegelaten of niet. Er zijn geen kosten verbonden aan het lidmaatschap van het Reisopera Kinderkoor.

In het verleden heeft de Nederlandse Reisopera al samengewerkt met Theatergroep Barst, Stadsjongenskoor Oldenzaal, Koorschool Lambertus en Cappella Enschede Junior (Kodály-concept) en deze samenwerking zal in de toekomst worden voortgezet.

La bohème  - met Symfonia Jong Twente

La bohème - met Symfonia Jong Twente

Giacomo Puccini
6 JUL 2019

Een primeur voor Twente: de jonge musici van Symfonia Jong Twente samen op het podium met zeven prachtige solisten van de Reisopera. Samen voeren ze Puccini's hartverscheurend mooie opera La bohème uit. Slechts één maal te zien in het Muziekcentrum Enschede!


Lees meer Tickets