Waarneming algemeen directeur

Nina Hiddema neemt per 1 augustus het stokje over van Bart van Meijl als waarnemend algemeen directeur van de Nederlandse Reisopera.

Sinds oktober 2020 heeft Bart van Meijl als interim-directeur leiding gegeven aan de Reisopera om een goede overgang te bewerkstelligen richting de nieuwe algemeen directeur per seizoen 2021/2022. Aangezien de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur vooralsnog geen geschikte kandidaat heeft opgeleverd, en de opdracht van Van Meijl per 31 juli eindigt, heeft de Raad van Toezicht gezocht naar een passende invulling om de bestuurlijke continuïteit voor de komende maanden te borgen.

Hiddema is sinds december 2017 lid van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Reisopera. Zij heeft veel ervaring als  bestuurder in de wereld van de podiumkunsten en mediasector. Bart van Meijl en Nina Hiddema zullen in juli de overdracht van werkzaamheden doen, waarna per 1 augustus Nina Hiddema de functie van directeur voor een nog nader te bepalen periode zal waarnemen. Nina Hiddema zal om die reden ook terugtreden uit de Raad van Toezicht. Onder haar leiding zullen Raad van Toezicht en organisatie zich samen beraden op de toekomstige invulling van de positie van algemeen directeur.

Bart van Meijl heeft de Reisopera geleid in een turbulente tijd. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de aanvullende aanvraag voor de BIS functie 2021-2024 van het Ministerie van OCW. De Raad wil hem dan ook danken voor zijn inzet en het werk dat hij in de afgelopen periode voor de stichting heeft gedaan.

Pocketopera La Bohème

Pocketopera La Bohème


2 OKT - 12 NOV 2021

In deze pocketopera van 75 minuten heeft regisseur Christian Carsten Puccini's hartverscheurende opera La bohème teruggebracht tot de kern: we maken het noodlottige liefdesverhaal van Rodolfo en Mimì van heel dichtbij mee. Deze pocketopera bevat alle geliefde aria's, is als een emotionele achtbaan en zorgt ervoor dat je 75 minuten lang op het puntje van je stoel zit.


Lees meer Tickets