Waar gaat ons dagproject ”Zomernachtsdroom” over?

In dit dagproject staan dromen centraal. Wat is jouw favoriete droom? Ken jij een droomwereld uit sprookjes? Heb jij weleens een nachtmerrie? Wat zijn je toekomstdromen? Dat zijn allemaal vragen die de makers hebben geïnspireerd bij het samenstellen van dit project.

Dirkje neemt zich voor om eens goed te slapen, want morgen moet er een toets worden gemaakt. Twee feeën hebben de opdracht gekregen om onze Dirk precies acht uur te laten slepen. Dat is gezond en goed voor alle jonge mensen. Maar bij het bereiden van het slaapzand gaat er iets mis… Dirkje zal geen acht uur, maar wel 48 uur slapen. Dan komt de toets in gevaar. Gelukkig vragen de feeën assistentie van de groepen van de school om de dromen te vertolken, zodat in ongeveer 40 minuten tijd het teveel aan slaap kan worden weggewerkt en Dirkje op tijd – en heerlijk uitgeslapen – in de klas kan zijn.

Binnen dit project zullen de leerlingen na een introductie van de workshopleiders in contact komen met diverse muziekstijlen. opera, hip hop, pop, salsa en alles daar tussenin. Elke klas zal ‘s ochtends een dans of liedje aanleren en zullen deze in de middag uitvoeren.