VR-opera ‘Weltatem’ wint twee Dutch Game Awards 2017

Het is waarschijnlijk een eerste keer voor een operagezelschap waar ook ter wereld: met een muziektheatervoorstelling twee Game Awards winnen! Op vrijdag 6 oktober won onze interactieve VR-ervaring Weltatem de Dutch Game Awards voor Beste Cross Media Game en de award voor Beste Coproductie tijdens de uitreiking van de Dutch Game Awards in Utrecht.

Weltatem is in opdracht van de Nederlandse Reisopera bedacht en ontwikkeld door Het Geluid Maastricht (Gable Roelofsen en Romy Roelofsen) en is een virtual reality-ervaring die over zingen gaat: een virtuele zangles waarbij je als bezoeker zelf deel gaat uitmaken van de voorstelling. De Volkskrant schreef in 2016 over Weltatem: “Zangles en operaperformance in één, dankzij de nieuwe technologie van virtual reality. Dit is opera van de 21e eeuw.”

Deze game/mixed reality voorstelling is ontstaan uit een intensieve samenwerking met VR-ontwikkelaars WildVreemd,  Monobanda en  Spookfm. Weltatem was door de Dutch Game Awards genomineerd in vier categorieën  Beste Coproductie, Beste Virtual Reality game, Beste Cross Media Game en Beste Muziek en Audio. Aan Weltatem werken ook mee muzikaal leider en dirigent Kirsten Schoetteldreier, decor- en kostuumontwerper Marouscha Levy  en een communitykoor bestaande uit 30 amateurzangers en –zangeressen uit Enschede.

Weltatem is in 2016 als ontwikkeld voor het Reisopera TechTrip Festival (RTTF) en speelde daar zes uitverkochte voorstellingen. Dit was een eerste samenwerkingsproject tussen de Nederlandse Reisopera, Het Geluid Maastricht en de University of Twente. Het RTTF kwam tot stand met steun van onder meer het Ministerie van OCW, de gemeente Enschede, het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en de Vereniging Vrienden Nederlandse Reisopera. Weltatem ging in reprise tijdens het Musica Sacra Festival in Maastricht op 16 en 17 september 2017.

 

OperaLunch

OperaLunch

Jong operatalent in de schijnwerpers
6 MEI 2019

Jong operatalent in de schijnwerpers in het meest knusse theatertje van Nederland!


Lees meer Tickets