Tournee Bruid Te Koop! verplaatst naar oktober/november 2020

In verband met de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus heeft de directie van de Nederlandse Reisopera besloten om de tournee van zijn productie Bruid Te Koop! (Bedřich Smetana) te verplaatsen naar het najaar van 2020. De productie staat nu gepland voor de periode van 3 oktober – 11 november 2020, mits de theaters weer open zijn. 

De complete huidige cast van Bruid Te Koop! is beschikbaar en werkt in het najaar weer mee aan de productie. Bruid Te Koop! wordt begeleid door het Noord Nederlands Orkest onder leiding van dirigent Ed Spanjaard.

Iedereen die al kaartjes had gekocht voor de voorstellingen in maart/april krijgt in de loop van het voorjaar van 2020 van hun eigen theater bericht over de nieuwe speeldatum van Bruid Te Koop!. Met oorspronkelijk geplande theaters die in het najaar geen mogelijkheid hebben de productie te programmeren zoeken we naar een oplossing voor de reeds verkochte tickets.

Speeldata:

Enschede (3/10, première), Eindhoven (10/10), Maastricht (13/10), Den Haag (21/10), Zwolle (24/10), Utrecht (27/10), Apeldoorn (31/10), Amsterdam (5/11), Leeuwarden (7/11) en Rotterdam (11/11).

 

Blij dat het gelukt is

Bruid Te Koop! zou op zaterdag 14 maart jl. in première zijn gegaan en tien maal te zien zijn in maart en april. Door de aankondiging van verscherpte corona-maatregelen op donderdag 12 maart konden alle voorstellingen tot en met 6 april geen doorgang meer vinden. De directie van de Nederlandse Reisopera heeft daarop besloten om ook de zes voorstellingen in april te cancelen en de hele productie te verplaatsen naar het najaar 2020.

Adjunct-directeur Josef Fuchs is blij dat het gelukt is om deze oplossing te vinden: “Met hulp van de theaters, orkest, team, cast en koor hebben we de planning rond kunnen maken. Op deze manier kunnen we hopelijk ons publiek toch laten genieten van deze prachtige productie. Op het moment van afgelasten  – donderdag 12 maart – zaten we vlak voor de première van Bruid Te Koop!. Op deze manier wordt de investering in tijd en geld die we gedaan hebben toch ten volle benut.”

ZZP’ers

Bij een operaproductie zijn veel tijdelijk aangetrokken ZZP’ers betrokken, zoals zangers, technici en grimeurs. “We kunnen deze mensen nu aanbieden dat ze voor een volledige productie en tournee werk hebben. Als werkgever was dit voor ons ook een belangrijke reden om tot verplaatsing van Bruid Te Koop! over te gaan.”

Geen Tristan

De herneming van Wagners Tristan und Isolde (uit 2013) die gepland stond voor het najaar van 2020, gaat nu niet door. Het is nog niet bekend of en wanneer deze productie in de toekomst hernomen zal worden. Op dit moment is de directie van de Reisopera bezig met het zo goed mogelijk afwikkelen van de al gesloten contracten, met inachtneming van de Fair Practice Code.

 

 

Magelone & Peter

Magelone & Peter


11 JUL - 11 JUL 2020

Wat moet je doen als de caravan letterlijk een 'sleurhut' geworden is. Magelone & Peter is de eerste muzikale short story die door ons ontwikkeld wordt. Op zaterdag 11 juli 2020 spelen we twee maal een try-out in het Wilminktheater in Enschede: er is beperkt plaats voor publiek!


Lees meer Tickets