Talentsmederij voor jongeren van start in Enschede!

Na de eerste samenwerking in het jongerenproject De Maakers, starten wij deze maand een tweede samenwerking op met de Theatermakerij Enschede: de Talentsmederij. In deze Academie voor Theater en Musical kunnen jongeren van 9 – 18 jaar uit Twente alles leren over musical en theater. De repetities zijn op zaterdagmiddagen in Enschede. 

Wij leveren met workshops op het gebied van o.a. decorbouw en kap/grime een bijdrage aan het lesprogramma. Bovendien krijgen de jongeren van de Talentsmederij de kans om bij onze  repetities en voorstellingen ‘achter de schermen’ meer te leren over muziektheater en opera. De samenwerking zal de komende jaren verder uitgebreid worden. 

Wij zijn er heel erg trots op dat we de succesvolle samenwerking met theatermaker Karine Roldaan kunnen uitbreiden en zo nog meer kinderen en jongeren in Twente de kans geven hun talent te ontwikkelen en wellicht van muziektheater hun beroep te maken! 

 

Theater- en musicalstroom

De Talentsmederij is een zaterdagacademie voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 18 jaar, in het leven geroepen voor jonge mensen die meer willen leren en denken over een toekomst in het theatervak. Voor zang, dans- én acteertalent is de musicalstroom in het leven geroepen. De toneelstroom biedt een plek voor talent dat zich wil ontwikkelen in het acteren voor zowel theaterstukken als films.

 

Workshops en praktijkervaring

Naast de reguliere lessen krijgen de talenten van de academie speciale workshops van gastdocenten als: Vajèn van den Bosch en Stefan de Walle. Talenten krijgen de kans om praktijkervaring op te doen. Zo zullen er verschillende voorstellingen gespeeld worden in het huistheater van de academie: Concordia in Enschede.

De leerlingen krijgen ook de mogelijkheid om mee te doen aan castings voor grote theaterproducties en films. Karine Roldaan is, naast haar werkzaamheden voor de Theatermakerij en de Talentsmederij, ook betrokken bij kindercastingbureau Elskeskast. ‘Wij casten voor films en series zoals Meester Kikker,, Achtste Groepers Huilen Niet en Kamp Koekieloekie. Ik krijg regelmatig de kans om nieuw talent voor te stellen.’

 

Theater Concordia

Concordia is het trotse huistheater van De Talentsmederij. Op allerlei manieren zet Concordia haar expertise en faciliteiten in. De producties van de academie gaan in Concordia in première en het Vestzaktheater staat ter beschikking als repetitielocatie. Medewerkers van Concordia verzorgen onderdelen van het lesprogramma, zoals een kijkje achter de schermen of een workshop dramaturgie. Ook bezoeken studenten kosteloos een aantal voorstellingen in Concordia, inclusief masterclass van of gesprek met de makers.

 

Meedoen: aanmelden voor de audities

Toegelaten worden tot de academie gaat niet zomaar. Omdat kwaliteit en niveau-gericht lesgeven hoog in het vaandel staan bij De Talentsmederij worden audities georganiseerd voor zowel de musicalstroom als de theaterstroom. Tijdens de audities kunnen potentiële leerlingen laten zien wat ze in huis hebben. Opgeven voor de audities kan door te klikken op deze link.  De audities zullen in september 2021 plaatsvinden.

L'elisir d'amore - livestream

L'elisir d'amore - livestream


De Nederlandse Reisopera, Opera Zuid en De Nationale Opera bundelen wederom hun krachten in een sprankelende jongtalentproductie die op 23 mei online te zien zal zijn. De jonge Nemorino probeert met behulp van een liefdesdrank de mooie rijke Adina voor zich te winnen. Maar of dat lukt?


Lees meer Tickets