Reisopera Summer Camp

Boostcamp
Het Reisopera Summer Camp biedt in tien jonge professionele zangers of bijna afgestudeerde zangstudenten een week lang workshops en trainingen om hen een stap verder te brengen in hun carrière.

Van 4 - 9 juli 2021 heeft de eerste lichting deelnemers, onder begeleiding van professionals (o.a. Merlijn Twaalfhoven en Robin Coops) gewerkt aan o.a. auditietraining, ondernemerschap, stressmanagement, improvisatie en podiumpresentatie. De tien jonge zangers verbleven hiervoor een week lang in Enschede.

Geen zangles!

Wat níet op het programma stond, was zangles! Het Reisopera Summer Camp kiest bewust voor een andere koers dan de meeste summerschools: meer persoonlijke aandacht, begeleiding door professionals uit het vak en van buiten de podiumkunsten en ruimte voor reflectie. De deelnemers spelen zelf een actieve rol in het verloop van programma.

Het zangersvak is complex

Om te slagen als jonge professionele zanger heb je meer nodig dan alleen een goede, getrainde stem. Het zangersvak is ontegenzeglijk complex. Eerst jaren studeren en dan nog een plaats veroveren in de beroepspraktijk. Hoe vind je als beginnend zanger een goede agent? Hoe ga je om met audities, hoe moet je samenwerken met regisseurs of dirigenten? Hoe maak je juist in het begin van je carrière keuzes die aansluiten bij je eigen krachten? Tijdens het Summer Camp komt dit allemaal aan bod.

Lichting 2021

We blijven de zangers van de eerste lichting 2021 een jaar lang volgen: Christof Laceulle, Esther Kouwenhoven, Karina Kambulova, Kikki Vanhautem, Maxime Schräder, Melina Meschkat, Morann De Langhe, Roza Herwig, Stefanie Bruggeling en Sylvia Boone.

Volg de zangers van Summer Camp 2021
Niet alleen klassiek

Het Reisopera Summer Camp is bedoeld voor jonge professionele zangers of (bijna) afgestudeerde zangstudenten van Nederlandse conservatoria of muziektheateropleidingen. Het gaat uitdrukkelijk niet alleen om klassiek geschoolde zangers, ook vocalisten uit de lichte muziek of uit het muziektheater zijn van harte welkom.

Summer Camp 2022, 2023 en 2024

Ook in de zomers van 2022, 2023 en 2024 organiseren wij een Reisopera Summer Camp, met telkens tien nieuwe deelnemers. De aanmelding hiervoor start in januari 2022. Heb je vragen over het Reisopera Summer Camp 2022 of wil je meer informatie, mail dan naar Anne Slothouwer (productieleider).

Stuur een mailtje naar het Summer Camp