In seizoen 20/21 was de professionele begeleiding van De Maakers in handen een team van professionele theatermakers, musici en ontwerpers. We stellen ze graag aan je voor:

Karine Roldaan
Karine Roldaan - artistieke leiding

Karine is oprichter en artistiek leider van Theatermakerij Enschede en initiatiefneemster van De Maakers. In 2000 studeerde ze af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Sinds haar afstuderen maakt ze (muziek)theatervoorstellingen met kinderen, jongeren en volwassenen. Ook verzorgt ze de educatie en workshops voor verschillende theatergezelschappen en instellingen zoals Internationaal Theater Amsterdam. Daarnaast werkt ze sinds 2007 als dramacoach van jonge acteurs op filmsets.

Karine houdt van klassiekers, die met inspiratie en ideeën van nu in een nieuw jasje worden verteld. Haar voorstellingen kenmerken zich door een hoge dosis lef en jongeren die boven zichzelf uitstijgen.

Harold Schraven – regie

Harold Schraven studeerde in 1997 af aan de Christelijke Hogeschool voor de Kunsten in Kampen. Sinds die tijd heeft hij een enorme ervaring opgebouwd als regisseur, acteur, cabaretier en dramadocent. Opvallend is het grote aantal regies van groot opgezette toneelklassiekers (Brecht, Victor Hugo, Shakespeare) bij het openluchttoneel (Kersouwe) en op locatie (Dorp aan de rivier in Lith, Oorlogstuig in Best). Harold had al jaren de droom om zijn eigen theatergezelschap te hebben. Deze droom kwam in 2013 uit bij de doorstart van Theatergroep BLUV.

Robert Baarda
Robert Baarda - regie

Robert studeerde in 2003 af als Docent Drama aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Hij is werkzaam als docent, acteur, regisseur en singer-songwriter. Sinds 2005 is hij zijn activiteiten gaan bundelen in de éénmanszaak Robert Baarda Creatieve Werken. Als acteur was Robert onder andere te zien in De Odyssee van O van Theater Young Ones Zwolle (regie Jeroen Kriek) en in Storm in mijn hoofd van Theaterschip Deventer i.s.m. Kameroperahuis (regie Céline Hoex). Momenteel verzorgt theaterlessen bij de Theatermakerij Enschede. Robert geeft zich graag vol passie over aan “het moment” waarop al zijn talent zich creatief creërend mengt met de wereld om hem heen.

Thijs Borsten
Thijs Borsten – compositie/muzikale begeleiding

Thijs groeide als zoon van een operazangeres op tussen de klassieke muziek. Begin 1997 sloot Thijs zijn opleiding als Improviserend Musicus aan het Sweelinckconservatorium in Amsterdam af. Sindsdien is Thijs Borsten actief als pianist, componist, producer en theatermaker. Als componist won Thijs samen met schrijver Koos Meinderts de Willem Wilminkprijs en op het Cinekid 48 Hours festival de prijs voor de beste soundtrack. Daarnaast schreef Thijs in opdracht van het concertgebouw een aantal liedjes voor operazangeres Tania Kross. Thijs produceerde onder andere de cd-serie Trapperdetrap met o.a. Mathilde Santing en Wende Snijders, en een tiental albums voor artiesten uit binnen- en buitenland, waaronder Harrie Jekkers, Mola Sylla, Dina Medina en Mathilde Santing. Vanaf 2003 stortte Thijs zich op theater. Voor vele voorstellingen (voor zowel jeugd als volwassenen) schreef hij muziek. In 2019 deed hij dat voor Zwijnenstal (8+) van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera, met onder andere Ilse Warringa en Rop Verheijen.

Nadieh Tigchelaar – werksessies

Nadieh Graumans-Tigchelaar studeerde in 2012 af als theaterdocent en maker aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en slaagde in 2017 voor haar Master Kunsteducatie. Ze is een veelzijdige theatermaker die zowel voor als op het podium staat. Nadieh werkt voor de Theatermakerij Enschede als speldocent en regisseur. Daarnaast maakt zij educatieprogramma’s bij Theater Sonnevanck en speelt in de voorstellingen De Kleine Berenjacht, op scholen voor ernstig meervoudig beperkte kinderen, en Vita, een theatrale rondleiding door Rijksmuseum Twenthe.

Binnen haar eigen bedrijf, Nadieh: Zang, Theater & Regie, balanceert ze tussen kunst, entertainment en onderwijs. Zo treedt Nadieh regelmatig op als zangeres en actrice met Skinny Boy & Curly Sue, ontwerpt ze theatrale concepten voor bedrijven op aanvraag en doet zij naast haar uitvoerende opdrachten onderzoek naar het nabespreken van theater met kinderen voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Aan Tristan en Isolde is ook meegewerkt door:

Kostuumontwerp en –productie Reina de Vries

Rekwisieten Tom Rosenboom, Lynn Onland

Podiumbouw Gentle

Koorzangcoaching Mathilde van de Veen, Christoph Mac-Carty

Productie ondersteuning Irene de Haan

Techniek Nieuwenhuis Techniek, Guus Heemskerk

Workshop Spoken Word Mark de Greef

Workshop Maskers Maken Frans Krom

Workshop Toneelschrijven Heleen van Wiechen

Ga terug naar pagina De Maakers