Particulier

Word Vriend

Geniet je ook zo van de producties van de Nederlandse Reisopera? En vind je het belangrijk dat in de toekomst iedereen hiervan kan blijven genieten? Word dan Vriend van de Nederlandse Reisopera. Vrienden zijn van fundamentele betekenis voor behoud en toekomst van onze Reisopera.

Wat kan je verwachten van ons als Vriend van de Reisopera?

Als dank voor je bijdrage ontvang je als Vriend van de Reisopera:

• Een abonnement op de Opera Informa, ons kleurrijke opera-magazine voor Vrienden

• De Vriendennieuwsbrief met exclusieve content

• Een uitnodiging voor het bijwonen van de seizoenpresentatie

• De mogelijkheid om deel te nemen aan de jaarlijkse OperaReis, de OperaExpress en andere evenementen voor Vrienden tegen een aantrekkelijk vriendentarief

Je bent al Vriend vanaf €40,- per jaar. Vanaf €60,- ben je samen met een gezinslid een Duovriend.

Meld je aan als (duo)Vriend via onderstaand formulier en help ons mooie opera's te blijven maken.

Wij zijn bijzonder blij met onze Vrienden!

Bekijk onze Algemene Voorwaarden voor Vrienden

Aanmelden als vriend

Word schenker

De Nederlandse Reisopera brengt voorstellingen naar alle delen van het land. Het ontvangen van schenkingen biedt ons de mogelijkheid producties van een hoog niveau te blijven realiseren en nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten.

Je kunt zelf kiezen of je de Reisopera eenmalig steunt met een gift, of periodiek. Wat je ook kiest: wij zijn bijzonder blij met jouw bijdrage en we houden je graag betrokken bij onze organisatie en bij het creatieproces van onze producties.

Schenken of nalaten

Door eenmalig of periodiek te schenken of door middel van een nalatenschap kun je bijdragen aan de verdere groei en ontwikkeling van de Nederlandse Reisopera. Het geeft de mogelijkheid meer en directer betrokken te zijn bij onze organisatie in het bijzonder en bij kunst en cultuur in het algemeen. Een mooie bijkomstigheid is dat schenken of nalaten fiscaal aantrekkelijk is.

Fiscaal voordelig schenken

De Nederlandse Reisopera is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Sinds 1 januari 2012 is de nieuwe Geefwet van kracht, waardoor de fiscale voordelen voor particulieren en bedrijven om te schenken aan culturele instellingen nog eens zijn vergroot. Dit betekent dat een gift fiscaal aftrekbaar is terwijl de Reisopera belastingvrij schenkingen kan ontvangen. Meer informatie over de Geefwet vind je hier.

De fiscale aftrek van een periodieke schenking is niet gebonden aan een minimum of maximum. De verhogingsfactor is 25%, met een maximum van €1.250,00. Wij staan graag tot je beschikking om je persoonlijk te vertellen over de mogelijkheden om de NRO te steunen. Je kunt ons bereiken via vrienden@reisopera.nl of telefonisch op 053-206 2006.

Fonds op naam

Met een fonds op naam kun je persoonlijk invulling geven aan de manier waarop een gift of nalatenschap wordt besteed. Je kunt bijvoorbeeld een fonds op naam instellen dat tot doel heeft financieel bij te dragen aan talentontwikkeling. Meer affiniteit met muziek of zang? Dat kan natuurlijk ook. We helpen je graag verder om goed geïnformeerd een keuze te maken, neem gerust contact met ons op.