SCHENKERS

De Nederlandse Reisopera streeft voortdurend naar groei en het brengen van voorstellingen naar alle delen van het land. Het ontvangen van schenkingen biedt ons de mogelijkheid producties van een hoog niveau te blijven realiseren en nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten.

Als schenker bieden wij jou diverse mogelijkheden om dicht betrokken te zijn bij onze organisatie en bij het creatieproces van onze producties.

Schenken of nalaten

Door eenmalig of periodiek te schenken of door middel van een nalatenschap kun je bijdragen aan de verdere groei en ontwikkeling van de Nederlandse Reisopera. Het geeft jou de mogelijkheid meer en directer betrokken te zijn bij onze organisatie in het bijzonder en bij kunst en cultuur in het algemeen. Een mooie bijkomstigheid is dat schenken of nalaten op een aantal manieren fiscaal aantrekkelijk is.

Fiscaal voordelig schenken

De Nederlandse Reisopera is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)  Sinds 1 januari 2012 is de nieuwe Geefwet van kracht, waardoor de fiscale voordelen voor particulieren en bedrijven om te schenken aan culturele instellingen nog eens zijn vergroot. Dit betekent dat een gift fiscaal aftrekbaar is terwijl de Reisopera belastingvrij schenkingen kan ontvangen. Meer informatie over de Geefwet vind je hier.

De fiscale aftrek van een periodieke schenking is niet gebonden aan een minimum of maximum. De verhogingsfactor is 25%, met een maximum van €1.250,00. Voor het doen van een particuliere gift dien je een schenkingsovereenkomst van de Belastingdienst te ondertekenen. Wij kunnen deze op verzoek toesturen.

FONDS OP NAAM
Met een fonds op naam kun je persoonlijk invulling geven aan de manier waarop uw gift of nalatenschap wordt besteed. Je kunt bijvoorbeeld een fonds op naam instellen dat tot doel heeft financieel bij te dragen aan de kostuums van een productie of geoormerkt wordt voor jong talent. Misschien heb je meer affiniteit met muziek of zang. Wij bespreken graag de mogelijkheden met elkaar.

Klik hier om ook schenker van de Nederlandse Reisopera te worden.

CONTACT

Fieke Briër
Senior Development Medewerker
088 028 50 00
steun@reisopera.nl

Stichting Nederlandse Reisopera
rekeningnummer NL24 ABNA 0457 5254 60

 

Terug naar Steun ons