Speel mee met de Nederlandse Reisopera!

For English, click here

In het najaar 2019 produceert de Nederlandse Reisopera een nieuwe pocketversie van de opera Jevgeni Onjegin, Tsjaikovski’s meest geliefde en uitgevoerde opera. Een werk vol passie, emotie en dramatiek. Een productie voor en door jong operatalent gaat op tournee langs de Nederlandse theaters.

Hoofdrollen worden vertolkt door aanstormend zangtalent. Het begeleidingsensemble wordt samengesteld uit jonge veelbelovende instrumentalisten. De ensemblebezetting zal bestaan uit de volgende instrumenten: fluit (ook altfluit), klarinet (ook basklarinet), hoorn, viool, altviool, cello, en contrabas.  

Repetitie- en voorstellingsperiode:
30 september t/m 28 november 2019

Ben jij een gedreven musicus, heb je interesse en wil je je kandidaat stellen voor een proefspel? Dan verzoeken we je een brief en CV te mailen naar de Nederlandse Reisopera: hmiddelhuis@reisopera.nl 
De Reisopera maakt op basis hiervan een voorselectie.
De aanmelding, evenals een opgave van nationaliteit en indien van toepassing een kopie van de werk- en verblijfsvergunningen, dienen uiterlijk 15 maart 2019 door de Nederlandse Reisopera te zijn ontvangen.

Hieronder vind je meer informatie over de data van de proefspelen, voorwaarden, auditierepertoire en overige zaken.  

Proefspel

De proefspelen zullen plaatsvinden op 24 en 25 april te Crea Amsterdam

Auditierepertoire

  • 1e deel van een concert naar keuze.
  • 2 orkestpartijen. Deze worden gelijktijdig met de proefspeluitnodiging bekend gemaakt.  

Violist op het toneel

Een speciale rol is weggelegd voor een violist(e) die zowel speelt als acteert op het toneel. Voor diegene gelden dezelfde repertoire-eisen als bovengenoemd. Daarnaast wordt een monoloog voorgedragen.

Wil je voor deze rol auditie doen, dan wordt verwacht dat je de tekst uit het hoofd voordraagt. Wat de tekst precies is wordt met de uitnodiging voor het proefspel bekend gemaakt.

Eisen

  • Eindfase of afgeronde 2e fase-diploma conservatorium of een vergelijkbaar niveau.
  • Relevante orkestervaring.
  • Flexibel en zelfstandig, coöperatief en in staat om te gaan met wisselende voorstellingsomstandigheden.  
  • Maximaal 35 jaar oud.

Honorering

  • Repetitie- en voorstellingshonorarium op basis van bij de Nederlandse Reisopera geldende normen.    
  • Reiskosten van woonadres naar repetitie- of voorstellingslocatie op basis van openbaar vervoer  (2e klas) of, indien dit om bepaalde redenen niet mogelijk is, een vergoeding van € 0,19 cent per kilometer voor eigen vervoer.

Overeenkomst

Financiële en planning afspraken worden in een overeenkomst vastgelegd. 

Met toepassing van de Europese Regelgeving worden inwoners van de EU, indien zij voldoen aan de eisen, uitgenodigd voor het proefspel. Wanneer u afkomstig bent uit een niet-EU land, dient u in het bezit te zijn van een onbeperkt geldige werk- en verblijfsvergunning voor Nederland. 

Nogmaals: de aanmelding, evenals een opgave van nationaliteit en indien van toepassing een kopie van de werk- en verblijfsvergunningen, dient uiterlijk op 15 maart 2019 door Nederlandse Reisopera zijn ontvangen.

Josef Fuchs 

artistic management | casting

NEDERLANDSE REISOPERA

A Little Night Music

A Little Night Music

Stephen Sondheim
16 MRT - 9 APR 2019

“Stunning and delicious” (Broadway World), “Een verrukkelijke Sondheim” (Theaterkrant), “Zorg dat je het niet mist!” (Musicalworld ★★★★★) “Rigvava-Dumas krijgt de zaal muisstil” (Musicalweb ★★★★), “Een absolute must” (Musicalsites)


Lees meer Tickets