Seizoen 21/22: Orphée | L’Amour | Eurydice

Nu het vooruitzicht op het weer kunnen spelen voor live publiek dichterbij begint te komen, blikken wij de komende weken vast vooruit naar het nieuwe seizoen 21/22. Vandaag kondigen wij, net als onze collega’s van Opera Zuid en De Nationale Opera, een volgende samenwerkingsproject aan: de ‘immersieve’ VR/theater-ervaring  Orphée |L’Amour | Eurydice.

Hoe ziet de liefde eruit anno nu? Geïnspireerd door de opera Orphée et Eurydice van Christoph Willibald Gluck, gaan Robin Coops (M31 Foundation) en Avinash Changa (WeMakeVR) in een driedelige opera-ervaring op onderzoek uit in ‘Orphée | L’Amour | Eurydice’.

Orphée en Eurydice zijn in deze vertelling niet gescheiden door de dood. Ze geven om elkaar, maar zijn elkaar in hun relatie kwijtgeraakt. Ze communiceren niet meer met elkaar, alleen via sms met L’Amour, die ook niet meer weet hoe zijn rol er anno nu uit moet zien. Met theatrale middelen en VR-technologie laten ze het publiek drie verschillende ervaringen aan den lijve ondervinden.

Deze productie is in het voorjaar van 2022 te zien in de theaters.

 

Coproductie van de Nederlandse Reisopera, Opera Zuid, De Nationale Opera & Ballet, M31 Foundation en WeMakeVR.

 

Regisseur Robin Coops

VR-regisseur Avinash Changa

 

 

 

 

 

 

 

Pocketopera La Bohème

Pocketopera La Bohème


2 OKT - 12 NOV 2021

In deze pocketopera van 75 minuten heeft regisseur Christian Carsten Puccini's hartverscheurende opera La bohème teruggebracht tot de kern: we maken het noodlottige liefdesverhaal van Rodolfo en Mimì van heel dichtbij mee. Deze pocketopera bevat alle geliefde aria's, is als een emotionele achtbaan en zorgt ervoor dat je 75 minuten lang op het puntje van je stoel zit.


Lees meer Tickets