Seizoen 21/22: Orphée | L’Amour | Eurydice

Nu het vooruitzicht op het weer kunnen spelen voor live publiek dichterbij begint te komen, blikken wij de komende weken vast vooruit naar het nieuwe seizoen 21/22. Vandaag kondigen wij, net als onze collega’s van Opera Zuid en De Nationale Opera, een volgende samenwerkingsproject aan: de ‘immersieve’ VR/theater-ervaring  Orphée |L’Amour | Eurydice.

Hoe ziet de liefde eruit anno nu? Geïnspireerd door de opera Orphée et Eurydice van Christoph Willibald Gluck, gaan Robin Coops (M31 Foundation) en Avinash Changa (WeMakeVR) in een driedelige opera-ervaring op onderzoek uit in ‘Orphée | L’Amour | Eurydice’.

Orphée en Eurydice zijn in deze vertelling niet gescheiden door de dood. Ze geven om elkaar, maar zijn elkaar in hun relatie kwijtgeraakt. Ze communiceren niet meer met elkaar, alleen via sms met L’Amour, die ook niet meer weet hoe zijn rol er anno nu uit moet zien. Met theatrale middelen en VR-technologie laten ze het publiek drie verschillende ervaringen aan den lijve ondervinden.

Deze productie is in het voorjaar van 2022 te zien in de theaters.

 

Coproductie van de Nederlandse Reisopera, Opera Zuid, De Nationale Opera & Ballet, M31 Foundation en WeMakeVR.

 

Regisseur Robin Coops

VR-regisseur Avinash Changa

 

 

 

 

 

 

 

DRIFT in Carré

DRIFT in Carré


17 JUN - 20 JUN 2021

Het kunstwerk EGO uit onze operaproductie L'Orfeo krijgt een hoofdrol in de expo 'DRIFT in Carré'. Voor en achter de schermen in Koninklijk Theater Carré stap je in de wereld van de kunstenaars van Studio DRIFT en kun je - letterlijk - over hun schouders meekijken bij het maakproces van o.a. de bewegende sculptuur EGO.


Lees meer Tickets