Rick Muselaers dirigeert Meezing Messiah 2019

De muzikale leiding van de Meezing Messiah op 8 december 2019 in Carré ligt dit jaar in handen van dirigent Rick Muselaers. Reisopera-directeur Nicolas Mansfield is nog bezig met zijn herstel en hij heeft in Rick een uitstekende vervanger gevonden.

Momenteel is hij onder andere dirigent van het Zuid Nederlands Concert Koor. Als gastdirigent werkte Rick samen met de Nederlandse Händelvereniging en het Nederlands Concertkoor.

Rick over de Meezing Messiah:
“Ik moet bekennen dat ik de Meezing Messiah van de Reisopera nooit zelf heb bij kunnen wonen, maar wel erg enthousiaste verhalen terugkreeg van zangers die mee hebben gedaan. De meezingconcerten van het Groot Omroepkoor heb ik wel een paar keer meegemaakt en het was altijd fascinerend om te zien en te horen hoe zoveel zangers, met of weinig of zelfs geen ervaring, met zoveel overgave de meest mooie koormuziek uit stonden te voeren. Ik vind het dan ook een eer dat de Reisopera mij nu heeft uitgenodigd om deze editie van de Meezing Messiah te komen dirigeren en dat ik zelf met zoveel gepassioneerde zangers Händels Messiah uit mag gaan voeren. Al wordt het wel een enorme uitdaging om het net zo goed als Nicolas te kunnen doen.”

In deze video stelt Rick zich aan je voor:

Klik hier voor meer informatie over de Meezing Messiah.

 

L'Orfeo

L'Orfeo

Claudio Monteverdi
25 JAN - 22 FEB 2020

Regisseur Monique Wagemakers tekent voor de regie van deze opera over Orpheus die afdaalt in de onderwereld om zijn geliefde Euridice terug te halen uit de dood. De vormgeving en installatie zijn van Lonneke Gordijn (Studio Drift), de choreografie is van Nanine Linning.


Lees meer Tickets