10 dec.

10 dec.

Meezing Messiah in Carré

Open je hart en zing mee!

 • Meezing Messiah
  meezingproject voor amateurzangers
 • Componist
  Georg Friedrich Händel
 • Tijdsduur
  12.30 - 18.00 uur
 • Taal
  Gezongen in het Engels
Meezingproject

Op zondag 10 december 2023 organiseren de Nederlandse Reisopera en Carré  voor de zevende maal een groots meezing-evenement in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Met 1000 amateurzangers voeren we het oratorium Messiah uit in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Zing je zelf in een koor? Heb je geen koorervaring maar hou je van samen met anderen zingen? Aarzel dan niet en meld je aan voor onze Meezing Messiah!

Wil je weten hoe het eraan toegaat bij de Meezing Messiah? Bekijk hieronder een compilatie van de aftermovies uit 2017, 2018 en 2019.

Op onze pagina Doe Mee vind je nog veel meer informatie over de Meezing Messiah. Klik op deze link

Hallelujah!

Het oratorium Messiah van Georg Friedrich Händel is misschien wel het meest bekend door het ‘Hallelujah”-koor. Messiah bevat naast de aria’s voor solisten een groot aantal meerstemmige koorstukken, die je mee kunt zingen op 10 december. Ook als je geen ervaring hebt in een klassiek koor, kun je meedoen. 

Dirigent Klaas-Jan de Groot

De muzikale leiding is dit jaar voor het eerst in handen van dirigent Klaas-Jan de Groot. We hebben vier topsolisten geboekt: Natuurlijk zijn het VU-Orkest en koor Consensus Vocalis  weer van de partij

Aanmelden

Wanneer je een meezingkaart bestelt dan krijg je via Theater Carré digitale bladmuziek en informatie toegestuurd. Je kunt thuis met oefenlinks de partij van jouw stemsoort instuderen.

Niet alle koorstukken worden gezongen tijdens de Meezing Messiah. Een overzicht van de in te studeren koorstukken vind je hier  

Op zondag 10 december ben je vanaf 11.45 uur van harte welkom in Carré. Je repeteert van 12:30 – 14:00 uur met alle meezingers, solisten, koor en orkest. De uitvoering van de Meezing Messiah voor publiek is van 15.00 – 18.00 uur.

 

Meezingkaart of publiekskaart

De kosten voor de meezingers bedragen €35,- inclusief bladmuziek, repetitie, lunch en pauzedrankje. Voor de meezingers zijn stoelen geblokkeerd die op stem verdeeld zijn. Je kiest een kaartje voor je eigen stemgroep in het besteltraject. Wanneer je een meezingkaartje bestelt, ontvang je binnen enkele dagen na aankoop een servicemail van Carré met een linkje naar de digitale bladmuziek

Lorem ipsum dolor sit amet. Et cupiditate eveniet eum numquam beatae ut sunt nihil est officiis repellat aut consequuntur asperiores sit nihil incidunt.

Team & Cast

Klaas-Jan de Groot

Muzikale leiding

1000 amateurzangers en -zangeressen

Meezingers

Sophie Junker

Solist Sopraan

Anna Harvey

Solist Alt

Caspar Singh

Solist Tenor

Marcell Bakonyi

Solist Bas

VU-Orkest

Orkest

Consensus Vocalis

Koor

Wil je alvast gaan repeteren?

Zing vast mee met het Hallelujah-koor!

Wil je thuis alvast gaan oefenen? Zing mee met de meezingers die in het voorjaar van 2021 hebben meegedaan met ons online project Meezing Hallelujah.