Meezing Messiah in Carré

12 Dec

12 Dec

Open je hart en zing mee!

 • Meezing Messiah
  meezingproject voor amateurzangers
 • Componist
  Georg Friedrich Händel
 • Tijdsduur
  12.30 - 18.00 uur
 • Taal
  Gezongen in het Engels
Meezingproject

UPDATE 27 november: tot onze grote spijt kan de Meezing Messiah in Carré op 12 december 2021 niet doorgaan. Iedereen dit een ticket gekocht had, heeft inmiddels bericht gekregen via Theater Carré. De gekochte kaarten schuiven door naar volgend jaar. We hopen van harte dat de Meezing Messiah op 11 december 2022 wel door kan gaan en we weer samen zingen!


Op zondag 12 december 2021 organiseren wij voor de zesde maal een groots meezingfeest in Theater Carré. Onder leiding van dirigent Klaas-Jan de Groot voeren wij samen met een grote groep amateurzangers Händels oratorium Messiah uit. Hou je van zingen en vooral van samen zingen? Doe dan mee op 12 december!

In 2020 kon onze Meezing Messiah in Carré helaas geen doorgang vinden vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar hopen we met zoveel mogelijk amateurzangers weer een meezingfeest in Carré te kunnen organiseren. Wil je weten hoe het eraan toegaat bij de Meezing Messiah? Bekijk hieronder de aftermovie uit 2019.

Op onze pagina Doe Mee vind je nog veel meer informatie over de Meezing Messiah. Klik op deze link

Hallelujah!

Het oratorium Messiah van Georg Friedrich Händel is misschien wel het meest bekend door het ‘Hallelujah”-koor. Messiah bevat naast de aria’s voor solisten een groot aantal meerstemmige koorstukken, die je mee kunt zingen op 12 december. Ook als je geen ervaring hebt in een klassiek koor, kun je meedoen.


Topsolisten, VU-orkest en Consensus Vocalis

De muzikale leiding ligt dit jaar in handen van dirigent Klaas-Jan de Groot. Het VU-Orkest en koor Consensus Vocalis verlenen ook dit jaar hun medewerking. De solistenpartijen worden gezongen door Sophie Junker (sopraan), Katie Coventry (alt), Anthony Gregory (tenor) en Thomas Faulkner (bas).

Aanmelden

Wanneer je een meezingkaart bestelt dan krijg je via Carré digitale bladmuziek en informatie toegestuurd. Je kunt thuis met oefenlinks de partij van jouw stemsoort instuderen.

Niet alle koorstukken worden gezongen tijdens de Meezing Messiah. Een overzicht van de in te studeren koorstukken vind je hier  

Op 12 december ben je vanaf 11.45 uur van harte welkom in Carré. Je repeteert van 12:30 – 14:00 uur met alle meezingers, solisten, koor en orkest. De uitvoering van de Meezing Messiah voor publiek is van 15.00 – 18.00 uur.

 

Meezingkaart of publiekskaart

De kosten voor de meezingers bedragen €30,- inclusief bladmuziek, repetitie, lunch en pauzedrankje. Voor de meezingers zijn stoelen geblokkeerd die op stem verdeeld zijn. Je kiest een kaartje voor je eigen stemgroep in het besteltraject. Wanneer je een meezingkaartje bestelt, ontvang je binnen enkele dagen na aankoop een servicemail van Carré met een linkje naar de digitale bladmuziek

Klaas-Jan de Groot

Dirigent Klaas-Jan de Groot dirigeert dit jaar voor het eerst onze Meezing Messiah. In het voorjaar van 2021 werkte hij mee aan ons online project Meezing Hallelujah. Hij studeerde orkestdirectie, zang en piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Royal Welsh College of Music & Drama in Cardiff. Hierna volgde Klaas-Jan diverse masterclasses en cursussen en nam hij deel aan het talentenprogramma van De Nationale Opera in Amsterdam, waar hij sinds 2016 werkzaam is als assistent-koordirigent. Bij Opera Zuid heeft hij bij diverse producties gewerkt als repetitor, koordirigent en assistent-dirigent; inmiddels heeft hij bij Opera Zuid een aantal voorstellingen gedirigeerd. Sinds 2018 is De Groot assistent-koordirigent bij de Bayreuther Festspiele. In 2019 debuteerde hij bij het Groot Omroepkoor als koordirigent en heeft sindsdien het koor voorbereid op verschillende Zaterdagmatinee’s. In 2020 won hij de directiebeurs van het Kersjesfonds.

Team & Cast

Muzikale leiding
Klaas-Jan de Groot
Solist Sopraan
Sophie Junker
Solist Alt
Katie Coventry
Solist Tenor
Anthony Gregory
Solist Bas
Thomas Faulkner
Orkest
VU-Orkest
Koor
Consensus Vocalis

Wil je alvast gaan repeteren?

 • Meezing Messiah
  meezingproject voor amateurzangers
 • Componist
  Georg Friedrich Händel
 • Tijdsduur
  12.30 - 18.00 uur
 • Taal
  Gezongen in het Engels
Zing vast mee met het Hallelujah-koor!

Wil je thuis alvast gaan oefenen? Zing mee met de meezingers die in het voorjaar van 2021 hebben meegedaan met ons online project Meezing Hallelujah.

Bekijk ook eens