Meezing Messiah in Carré

11 Dec

11 Dec

Open je hart en zing mee!

 • Meezing Messiah
  meezingproject voor amateurzangers
 • Componist
  Georg Friedrich Händel
 • Tijdsduur
  12.30 - 18.00 uur
 • Taal
  Gezongen in het Engels
Meezingproject

Op zondag 11 december 2022 organiseren de Nederlandse Reisopera en Carré  voor de zesde maal een groots meezing-evenement in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Met 1000 amateurzangers voeren we het oratorium Messiah uit in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Zing je zelf in een koor? Heb je geen koorervaring maar hou je van samen met anderen zingen? Aarzel dan niet en meld je aan voor onze Meezing Messiah!

In 2020 en 2021 kon onze Meezing Messiah in Carré helaas geen doorgang vinden vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar hopen we met zoveel mogelijk amateurzangers weer een meezingfeest in Carré te kunnen organiseren. Wil je weten hoe het eraan toegaat bij de Meezing Messiah? Bekijk hieronder de aftermovie uit 2019.

Op onze pagina Doe Mee vind je nog veel meer informatie over de Meezing Messiah. Klik op deze link

Hallelujah!

Het oratorium Messiah van Georg Friedrich Händel is misschien wel het meest bekend door het ‘Hallelujah”-koor. Messiah bevat naast de aria’s voor solisten een groot aantal meerstemmige koorstukken, die je mee kunt zingen op 12 december. Ook als je geen ervaring hebt in een klassiek koor, kun je meedoen. 

Dirigent Barnaby Smith

De muzikale leiding is dit jaar voor het eerst in handen van dirigent Barnaby Smith. We hebben vier topsolisten geboekt: Gan-Ya Ben-Gur Akselrod (sopraan), Renata Pokupić (alt), Laurence Kilsby (tenor) en Alex Rosen (bas). Natuurlijk zijn het VU-Orkest en koor Consensus Vocalis  weer van de partij

Aanmelden

Wanneer je een meezingkaart bestelt dan krijg je via Theater Carré digitale bladmuziek en informatie toegestuurd. Je kunt thuis met oefenlinks de partij van jouw stemsoort instuderen.

Niet alle koorstukken worden gezongen tijdens de Meezing Messiah. Een overzicht van de in te studeren koorstukken vind je hier  

Op zondag 11 december ben je vanaf 11.45 uur van harte welkom in Carré. Je repeteert van 12:30 – 14:00 uur met alle meezingers, solisten, koor en orkest. De uitvoering van de Meezing Messiah voor publiek is van 15.00 – 18.00 uur.

 

Meezingkaart of publiekskaart

De kosten voor de meezingers bedragen €30,- inclusief bladmuziek, repetitie, lunch en pauzedrankje. Voor de meezingers zijn stoelen geblokkeerd die op stem verdeeld zijn. Je kiest een kaartje voor je eigen stemgroep in het besteltraject. Wanneer je een meezingkaartje bestelt, ontvang je binnen enkele dagen na aankoop een servicemail van Carré met een linkje naar de digitale bladmuziek

Barnaby Smith

Barnaby Smith is een muzikale duizendpoot: dirigent, koortrainer, docent, countertenor en arrangeur Hij is o.a. artistiek leider van het international vermaarde ensemble VOCES8

Hij heeft opgetreden tijdens de BBC Proms en stond als dirigent voor o.a. het London Philharmonic Orchestra. Hij heeft in projecten samengewerkt met o.a. Paul Simon, Jonathan Dove en The King’s Singers.

Je kunt meer informatie over hem vinden op zijn website

Team & Cast

Muzikale leiding
Barnaby Smith
Meezingers
1000 amateurzangers en -zangeressen
Solist Sopraan
Gan-Ya Ben-Gur Akselrod
Solist Alt
Renata Pokupić
Solist Tenor
Xavier Hetherington
Solist Bas
Arthur Janda
Orkest
VU-Orkest
Koor
Consensus Vocalis

Wil je alvast gaan repeteren?

 • Meezing Messiah
  meezingproject voor amateurzangers
 • Componist
  Georg Friedrich Händel
 • Tijdsduur
  12.30 - 18.00 uur
 • Taal
  Gezongen in het Engels
Zing vast mee met het Hallelujah-koor!

Wil je thuis alvast gaan oefenen? Zing mee met de meezingers die in het voorjaar van 2021 hebben meegedaan met ons online project Meezing Hallelujah.

Bekijk ook eens