Positief advies van de Raad voor Cultuur voor BIS 2021-24

Op donderdag 4 juni heeft de Raad voor Cultuur zijn advies voor de Culturele Basisinfrastructuur (BIS) 2021-2024 aangeboden aan minister Van Engelshoven (OCW). De raad heeft de aanvraag van de Nederlandse Reisopera positief beoordeeld en adviseert om de gevraagde financiële middelen toe te kennen. Wij zijn hier heel erg blij mee en trots op!

“De Nederlandse Reisopera weet met relatief geringe middelen een steeds grotere zichtbaarheid in Nederland te realiseren met in het algemeen kwalitatief goede en verrassende operaproducties en goede programma’s op het gebied van educatie en participatie. De raad vindt het prijzenswaardig dat de Nederlandse Reisopera kiest voor gedurfde titels en ook over de grens
van het strikte opera-genre kijkt, door zijn interesse in musical, multimediatheater en muziektheater voor de jeugd. De instelling presenteert een paar goede plannen voor talentontwikkeling en is stevig ingebed in landsdeel Oost.”, aldus de Raad voor Cultuur.

Wel vraagt de Raad om een nadere toelichting van de Reisopera op programmakeuzes, de keuze voor artistieke teams en de casting. Ook ontbreekt een uitwerking van de subsidievoorwaarde dat de instelling op het gebied van talentontwikkeling samenwerkt met De Nationale Opera en Opera Zuid, waarbij De Nationale Opera een coördinerende rol dient te spelen.

Het advies van de Raad voor Cultuur voor de Nederlandse Reisopera lees je hier.

Het hele advies van de Raad voor Cultuur lees je hier.

 

Vijf BIS-gezelschappen in Enschede

Wij feliciteren hierbij ook alle collega-gezelschappen die een positief oordeel van de Raad voor Cultuur mochten ontvangen. Bijzonder is dat onze ‘stadgenoten’ Tetem en Gogbot voor het eerst in de BIS zullen worden opgenomen. En dat betekent dat onze thuisstad Enschede straks maar liefst vijf BIS-gezelschappen (Reisopera, Phion, Theater Sonnevanck, Tetem, Gogbot) huisvest!

Hans en Grietje (4+)

Hans en Grietje (4+)


17 OKT - 10 JAN 2021

Hocus Pocus Krakke Mik: een vrolijk familieconcert voor kinderen vanaf 4 jaar! Vijf houtblazers van Phion begeleiden Hans (Whitney Sawyer) en Grietje (Brechtje Kat) bij hun avonturen met een wel hele bijzondere heks. De voorstellingen op 22 november (Enschede), 20 december (Zwolle) en 10 januari (Deventer) gaan vooralsnog door.


Lees meer Tickets