De kracht van de stem centraal

De Reisopera maakt opera. Al ruim 60 jaar brengen we vanuit Overijssel onze operaproducties naar alle delen van het land en daar zullen we ook de komende jaren met hartstocht aan blijven werken. Wij maken drie kwalitatief hoogwaardige operaproducties per jaar. Onze repertoirekeuze is een afgewogen combinatie van bekende opera’s voor een breed publiek en innovatieve producties die nieuwe publieksgroepen bereiken. Wij werken altijd samen met regionale toporkesten en de beste koren die in Nederland te vinden zijn. Wij zijn voortdurend op zoek naar nationaal en internationaal vocaal toptalent; alleen het beste is goed genoeg voor ons publiek.

Onze missie is om relevante en mooie opera’s te maken, die mensen raken en verbinden. Niet alleen door prachtige decors en kostuums, maar vooral door de kracht van de menselijke stem en het individueel vermogen van onze zangers om contact te maken met ons publiek. Naast zang speelt dans in onze producties een belangrijke rol. Onze operaproducties veelal eigentijds vormgegeven: je zult bij ons geen ‘oudewetse hoepeljurken’ op het podium zien!

Behalve operavoorstellingen geven we regelmatig concerten en optredens op festivals, in musea, in de open lucht etc. We zijn dus niet alleen in het theater te vinden, je komt de Reisopera het hele jaar door overal tegen!

Terug naar De Nederlandse Reisopera