Orfeo – jeugdvoorstelling van Reisopera en Sonnevanck vanaf 21 oktober in de theaters

Met je (klein-)kind naar de opera? Het kan vanaf 21 oktober, dan gaat Orfeo (8+) in première in Enschede. Orfeo (8+)  is een bewerking van Monteverdi’s opera Orfeo en vertelt het verhaal van de zanger Orfeo die ontroostbaar is als zijn geliefde Eurydice sterft en haar koste wat kost terug wil halen uit de onderwereld.

Orfeo (8+) wordt in het Nederlands gespeeld en gezongen, duurt 1 uur en is te zien in Enschede (21 oktober), Groningen (23 oktober), Amsterdam (25 oktober), Rotterdam (27 oktober), Heerenveen (4 november), Diepenheim (14 november), Zwolle (25 november) en de afsluitende voorstelling in Enschede (2 december).

 

Het verhaal

Als Orfeo zingt, worden zelfs de vogels stil. Mensen en dieren spitsen hun oren. Wie boos was, voelt zich weer zacht worden. Wie bang was, voelt weer vertrouwen. Geen wonder dat iedereen van Orfeo houdt. Geen wonder dat het mooiste meisje van de wereld, Eurydice, zijn vriendin is. Een stralend succeskoppel zijn ze samen.

Tot opeens Eurydice sterft, gebeten door een giftige slang. Orfeo is ontroostbaar. Hij kan haar niet missen. Ten einde raad reist hij naar de onderwereld. Hij wil met zijn zang de Dood ontroeren en hem overhalen Eurydice terug te geven…

Twee talentvolle zangers en een muzikant brengen de oudste opera van de wereld tot leven in een frisse, nieuwe versie voor kinderen vanaf 8 jaar. Spannend, grappig, ontroerend muziektheater en een uitnodigende kennismaking met opera.

 

Credits

Tekst & regie Daniël van Klaveren
Oorspronkelijke muziek Claudio Monteverdi
Muzikale bewerking Christoph Mac-Carty
Spel & zang Bart Sietsema en Merlijn Runia
Livemuziek Christoph Mac-Carty
Decor- & kostuumontwerp

Techniek

Morgana Machado Marques

Jeroen van Terheijden

 

La bohème  - met Symfonia Jong Twente

La bohème - met Symfonia Jong Twente

Giacomo Puccini
6 JUL 2019

Een primeur voor Twente: de jonge musici van Symfonia Jong Twente samen op het podium met zeven prachtige solisten van de Reisopera. Samen voeren ze Puccini's hartverscheurend mooie opera La bohème uit. Slechts één maal te zien in het Muziekcentrum Enschede!


Lees meer Tickets