Vrijdag 23 november: opening nieuwe ateliers op de Performance Factory

Op vrijdag 23 november nemen wij officieel onze nieuwe ateliers op de Performance Factory Enschede in gebruik, in aanwezigheid van o.a. Hester Maij (gedeputeerde Overijssel) en burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede. Met de officiële opening van de nieuwe locatie van onze technische afdeling en muziekbibliotheek is de verhuizing van de Reisopera naar de binnenstad van Enschede voltooid.

 

Verhuizing in fasen

De Nederlandse Reisopera is sinds 1955 gevestigd in Enschede. In de zomer van 2018 vertrokken de decor- kostuum-en kap/grimeateliers uit het voormalig Reisopera-pand aan de Perikweg en namen zij hun intrek in gebouw West van de Performance Factory aan de Hoge Bothofstraat in Enschede.

De kantoren van de Nederlandse Reisopera verhuisden in de zomer van 2017 al naar de derde verdieping van het Wilminktheater in Enschede. Met de huisvesting van onze ateliers en bibliotheek in het voormalige Polaroidgebouw zijn alle onderdelen van de Reisopera op loopafstand van elkaar gevestigd in de binnenstad van Enschede.

 

Steun van provincie en gemeente

De huisvesting van onze technische afdeling in de Performance Factory is mede mogelijk gemaakt door steun van de Netwerkstad Twente, de provincie Overijssel en de gemeente Enschede en is gerealiseerd in samenwerking met woningcorporatie Domijn en SOM= Projectbegeleidingsbureau.

 

Nieuwe verbindingen

Reisopera-directeur Nicolas Mansfield is blij met de nieuwe locatie die ‘groei ademt’: “Er komen al vragen binnen van buitenlandse gezelschappen of we voor hen decors willen maken.” Daarnaast biedt samenwerking met andere partners op Performance Factory nieuwe mogelijkheden: dit seizoen beginnen de voorbereidingen voor een eerste gezamenlijke jongerenproductie met theaterschool De Theatermakerij van Karine Roldaan – ook gevestigd op de Performance Factory.

 

Performance Factory: historische plek volop in ontwikkeling

Eigenaar Woningcorporatie Domijn omschrijft de Performance Factory als een unieke en historische plek volop in ontwikkeling, een plek voor jong en oud. Waar maatschappelijke en commerciële activiteiten samenkomen, waar talent wordt aangeboord en waar samen het onmogelijke mogelijk wordt gemaakt. Ineke Buursink, directeur van Domijn: “Wij zijn er blij dat de verhuizing van de Nederlandse Reisopera definitief is. Zij kunnen een fantastische toegevoegde waarde leveren voor de Performance Factory, de stad en de wijk.”

 

OperaLunch

OperaLunch

Jong operatalent in de schijnwerpers
6 MEI 2019

Jong operatalent in de schijnwerpers in het meest knusse theatertje van Nederland!


Lees meer Tickets