Meer over Tristan en Isolde

Tristan en Isolde

Dertien jonge theatertalenten maken hun eigen muziektheatervoorstelling gebaseerd op Wagners operaklassieker ' Tristan und Isolde' en spelen die zes maal buiten bij de Watertoren in Enschede. Op dinsdag 29 juni gaat om 12.00 uur de ticketlink open voor het reserveren van de laatste kaarten.

Meer over DRIFT in Carré

DRIFT in Carré

Het kunstwerk EGO uit onze operaproductie L'Orfeo krijgt een hoofdrol in de expo 'DRIFT in Carré'. Voor en achter de schermen in Koninklijk Theater Carré stap je in de wereld van de kunstenaars van Studio DRIFT en kun je - letterlijk - over hun schouders meekijken bij het maakproces van o.a. de bewegende sculptuur EGO.

Meer over Zing mee met het online Meezing Hallelujah!

Zing mee met het online Meezing Hallelujah!

Geniet mee - of zing mee - met de videoclip van het Meezing Hallelujah! Zeshonderd zangamateurs hebben online met ons het koorstuk Hallelujah uit Händels oratorium Messiah ingestudeerd. 175 meezingers hebben een eigen video-opname/foto naar ons opgestuurd, die verwerkt zijn in één grote videoclip.

Meer over Reisopera Summer Camp

Reisopera Summer Camp

Van 4 - 9 juli organiseerden wij de eerste editie van het Reisopera Summer Camp in Enschede. Een workshopweek voor ambitieuze jonge zangers, waarbij de focus nu eens niet op vocale training lag, maar op andere zaken die in het zangersvak belangrijk zijn: auditietraining, fair practice, stress management en de rol van kunstenaars in onze samenleving. We blijven de eerste tien deelnemers een jaar lang volgen.

Meer over Bruid Te Koop!

Bruid Te Koop!

Bedřich Smetana

In verband met de overheidsrichtlijnen voor de anderhalvemeter-samenleving hebben wij besloten om de tournee van onze productie Bruid Te Koop! (Bedřich Smetana) te verplaatsen naar het voorjaar van 2022.

Meer over De Maakers: Orpheus

De Maakers: Orpheus

Bekijk de film 'Orpheus: durf jij los te laten?'die De Maakers gemaakt hebben, toen de theatervoorstelling in 2020 niet door kon gaan vanwege de coronamaatregelen. Jongeren uit Twente maken een nieuwe muziektheatervoorstelling, op basis van het bekende verhaal over Orpheus in de onderwereld.

Meer over Tosca

Tosca

13 oktober - 13 november 2018