Tournee Die Zauberflöte in semi-concertante versie

nieuws 17.01.23

Tot onze spijt hebben we vandaag besloten om de tournee van onze nieuwe productie van Mozarts Die Zauberflöte niet geënsceneerd, maar in een semi-concertante versie uit te voeren. Personele onderbezetting – onder meer veroorzaakt door ziekte – en de omvang van de geplande productie liggen ten grondslag aan deze beslissing. Het is hierdoor niet mogelijk om in de resterende repetitietijd de voorbereidingen voor een geënsceneerde versie, volgens het originele concept en ontwerp, volgens onze gebruikelijke kwaliteitseisen te voltooien. 

Wat is semi-geënsceneerd?
Dit wil zeggen dat er geen decor te zien is, maar wel theaterbelichting. De voorstelling is geen ‘statisch’ concert want de zangers acteren en zingen volgens een aangepaste regie. De zangers dragen geen echte toneelkostuums, maar wel kleding die past bij de handeling en bij hun rol. Het orkest zit niet in de orkestbak maar op het toneel en is onderdeel van het toneelbeeld. 
Alle muziek uit de opera wordt uitgevoerd, alle geliefde aria’s zitten in de voorstelling. De hele originele cast, koor Consensus Vocalis en de musici van orkest Phion spelen mee in de productie.

Verlaagde ticketprijs
Wij hebben besloten om de toegangsprijs van de voorstelling te verlagen. Bezoekers die al kaartjes hebben gekocht krijgen week via het eigen speeltheater meer informatie over de nieuwe ticketprijs en de procedure wat betreft de afhandeling van het prijsverschil.

Wel een inleiding
Wij bieden bij deze voorstelling zoals gebruikelijk een inleiding aan. In deze inleiding krijg je meer informatie over de ontstaansgeschiedenis van de opera, de muziek en componist Wolfgang Amadeus Mozart.

Waarom een aangepaste Zauberflöte?
Personele onderbezetting – onder meer veroorzaakt door ziekte –  onverwachte leveringsproblemen en de grote omvang van de geplande productie liggen ten grondslag aan deze noodzakelijke aanpassing. Het bleek niet mogelijk om het complete concept met decor en kostuums, volgens de gebruikelijke kwaliteitseisen van de Reisopera te voltooien.

 

Wij begrijpen dat sommige kaartkopers teleurgesteld zullen zijn. We zetten uiteraard alles op alles om van deze semi-geënsceneerde versie van Die Zauberflöte en lust voor het oor én oog te maken, met de uitmuntende kwaliteit die u van ons gewend bent. De prachtige muziek van Mozart, internationale topsolisten en een geweldig koor en orkest garanderen in ieder geval een sprankelende en onvergetelijke avond!

Lees meer over Die Zauberflöte in deze link