Podiumtijgers van 10-14 jaar gezocht!

nieuws 25.08.22

We zijn op zoek naar kinderen tussen 10-14 jaar uit Twente die dit najaar mee willen zingen in een echte operaproductie. Ons Kinderkoor doet mee in onze operaproductie Hänsel und Gretel, die van 30 september - 3 november 2022 door Nederland toert. We zoeken kinderen die van zingen en spelen houden en die een half jaar willen meedraaien in ons Kinderkoor en zelf op een podium willen staan. We zoeken echte podiumtijgers!

Hou je van zingen en acteren?

Kinderen die in Enschede wonen en graag zingen en acteren kunnen een half jaar gratis meedoen met het Hänsel und Gretel-project. De opera Hänsel und Gretel van componist Engelbert Humperdinck wordt in het Duits gezongen en vertelt het bekende sprookje van Hans en Grietje en hun avonturen met de boze Knusperhexe! De kinderen die meezingen en -spelen in de opera proberen, samen met Hänsel en Gretel, de gemene heks te verslaan.

Repeteren op maandagmiddag

De repetities zijn op maandagmiddag van 15.30 - 16.30 uur in het Reisopera-gebouw op de Performance Factory in Enschede. In april, mei en juni studeren de kinderen een aantal liedjes uit de opera Hänsel und Gretel in. Vanaf 24 augustus repeteren de kinderen drie maal per week in het Wilminktheater in Enschede. De première van de opera is op vrijdagavond 30 september.

Van Enschede tot Amsterdam tot Maastricht

De kinderen van het Kinderkoor reizen 1 of 2 keer per week mee naar de voorstellingen. De speeldata zijn: Enschede (30 sept en 2 okt), Amsterdam (7 en 9/ok), Apeldoorn (14 okt), Maastricht (22 okt), Utrecht (25 okt), Zwolle (27 okt), Emmen (29 okt), Groningen (1 nov) en Den Haag (3 nov). Het Reisopera Kinderkoor

Aanmelden of meer info

In april zijn er audities voor kinderen die mee willen doen, de eerste auditie is op woensdag 6 april in het Reisopera-gebouw op de Performance Factory in Enschede. Ouders/verzorgers die meer informatie willen of die hun kind willen opgeven kunnen zich wenden tot Iris de Vries (kinderkoor@reisopera.nl) Bij aanmelding ontvangen we graag naam, leeftijd van het kind en een telefoonnummer van de ouder/verzorger. Deelname aan het Reisopera Kinderkoor is gratis.

Kijk voor meer informatie over ons Kinderkoor in deze link →