Maakers gezocht!

nieuws 24.10.22

Jongeren in Oost-Nederland die van muziektheater houden opgelet! De Maakers zijn op zoek naar acteurs, zangers, muzikanten en andere creatievelingen (leeftijd 15-25 jaar) voor hun vierde muziektheaterproductie. Meedoen aan De Maakers betekent zelf meeschrijven, componeren, zingen, spelen, muziek maken, onder begeleiding van professionals. De voorstelling speel je in de zomer van 2023, ergens in Twente. 

Jongeren die belangstelling hebben kunnen zich aanmelden voor de eerste auditiedag op 27 november in Enschede via info@theatermakerijenschede.nl 


De Maakers is een samenwerkingsproject tussen de Theatermakerij en de Nederlandse Reisopera, beide gevestigd in Enschede. De muziektheatergroep wisselt jaarlijks van samenstelling. Onder begeleiding van theaterprofessionals maken de jongeren in een half jaar een eigen muziektheatervoorstelling die meerde malen gespeeld wordt in Twente in de zomer van 2023.

Bij de keuze van de voorstelling wordt uitgegaan van de thematiek van een opera die de Reisopera op het programma heeft staan: vorig seizoen was dit W.A. Mozarts opera Die Zauberflöte. In seizoen 2019/20 produceerden De Maakers de korte film Orpheus: durf jij los te laten? en in juli 2021 werd Tristan en Isolde: als liefde gevaarlijk wordt zes maal uitgevoerd op een buitenlocatie bij de Watertoren in Enschede. Dit seizoen gaan De Maakers aan de slag met de thematiek uit Fidelio, de enige opera die Beethoven schreef. 

Benieuwd naar wat De Maakers de afgelopen drie jaar hebben gedaan? Bekijk hieronder de video!