Sopraan Aylin Sezer schitterde in Prinsengrachtconcert

actueel 27.09.21

Vanaf 5 november zingt Aylin Sezer bij ons de rol van Orlando/Violetta in de pocketopera La traviata. Wij zijn er trots op dat we deze talentvolle sopraan hebben kunnen engageren voor deze rol.

Op 21 augustus zong Aylen tijdens het Prinsengrachtconcert in Amsterdam met tenor Morschi Franz het ontroerende duet ‘Parigi, o cara’ uit deze zelfde Verdi-opera. Ze maakt veel indruk met haar prachtige optreden: we laten het hier graag nog een keer laten zien!

Over Aylin

Sopraan Aylin Sezer behaalde haar master in operazang bij de Dutch National Opera Academy met een onderscheiding voor ‘exceptional artistic quality’. In 2017 won zij de Schaunard Award voor een indrukwekkende vocale prestatie en de HOTIAD Award voor Turks Artiest van het jaar.

Aylin vertolkte vele operarollen waaronder Pisana (ZaterdagMatinee, Concertgebouw), Violetta en Nedda bij Opera Spanga en o.a. Zerlina bij Opera Vlaanderen waarin zij in het seizoen 2014-2015 deelmaakte van het jong ensemble. Ook zong zij Pamina als in Peter Brook’s wereldtournee van Die Zauberflöte. Daarnaast vertolkte zij Nele in van Gilse’s Nederlandstalige opera Thijl.

Als concertzangeres zong Aylin o.a. Strauss’ Vier Letzte Lieder en Clärchen in Beethovens Egmont met het Limburgs Symfonie Orkest onder leiding van Jan Willem de Vriend.

Lees meer over onze pocketopera La traviata in deze link →