Jonge Maakers gezocht voor 'Zauberflöte'

actueel 03.12.21

Jongeren in Oost-Nederland die van muziektheater houden opgelet! De Maakers zijn op zoek naar acteurs, zangers, muzikanten en andere creatievelingen (leeftijd 15-25 jaar) voor hun derde productie Zauberflöte: wat als de leugen regeert. Meedoen aan De Maakers betekent zelf meeschrijven, componeren, zingen, spelen, muziek maken, onder begeleiding van professionals. De voorstelling speel je in de zomer van 2022 zes maal, ergens in Twente.

Jongeren die belangstelling hebben kunnen zich aanmelden voor de tweede auditiedag op 8 januari 2022 in Enschede via info@demaakers.nl.

Eigen inbreng en ideeën

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het bij De Maakers niet alleen om spelen, maar juist ook om het maken. Het zijn de inbreng en ideeën van de jongeren zelf die de basis vormen voor het script en
de muziek. Ze worden uitgedaagd kritisch te kijken naar de meest uiteenlopende verhalen, van
Griekse mythologieën tot vroegmoderne opera’s en nieuw bedachte verhalen, en zich te buigen over wezenlijke vragen. Op welke manieren zijn de soms wel eeuwenoude verhalen vandaag de dag nog relevant? De werkwijze kan daarom gekenmerkt worden als een wisselwerking tussen de jongeren, regisseurs, tekstschrijver en componist.

Wil je meer weten over De Maakers? Klik op deze link →
Scènefoto's uit Tristan en Isolde (2021)
Begeleiding door theaterprofessionals

Het script voor Zauberflöte wordt geschreven door Jorieke Abbing. Thijs Borsten maakt een aantal composities en coacht de Maakers bij het maken van hun eigen composities. De regie is in handen van Harold Schraven, als spelcoach is Dolf van Langelaar aangetrokken. Christoph Mac Carty is, net als voorgaande jaren, zangcoach. Stijn Bolhuis zorgt voor het integreren van bewegend beeld in de voorstelling. Karine Roldaan is tevens initiatiefneemster van De Maakers en artistiek leider. Ze zal samen met Nadieh Tigchelaar de jonge talenten begeleiden.

Aanmelden en repetities

Acteurs, muzikanten, zangers en andere creatievelingen (leeftijd 15-25 jaar) die belangstelling hebben kunnen zich opgeven voor de tweede auditiedag op 8 januari 2022 in Enschede via info@demaakers.nl.

De repetities zijn  aanvankelijk één keer per week op zondag. Later wordt dat opgeschroefd naar twee keer per week, de première vindt plaats in juni in Schouwburg Hengelo in de zomer van 2022.

De deelnamekosten bedragen €25,- voor het hele seizoen. Hier staan onder meer een half jaar lang begeleiding van professionele acteurs, regisseurs en muzikanten, verschillende masterclasses maar bovenal een unieke ervaring tegenover. Ouders en/of verzorgers van jongeren onder de 18 die heel graag aan dit project willen deelnemen maar waarvoor het financieel niet haalbaar is kunnen een beroep doen op het sport- en cultuurfonds.