Ank Bijleveld-Schouten treedt toe tot raad van toezicht

actueel 14.03.22

De Nederlandse Reisopera is verheugd dat Ank Bijleveld-Schouten per 15 maart 2022 toetreedt tot zijn raad van toezicht. “Ik heb er zin in en vind het een eer de zetel op voordracht van de personeelsvertegenwoordiging in te nemen”, aldus Bijleveld.  
De voordracht en benoeming van Ank Bijleveld zijn tot stand gekomen in nauw overleg tussen de raad van toezicht (RvT) en de personeelsvertegenwoordiging (PVT) van de Nederlandse Reisopera.

Ank Bijleveld is sinds half januari van dit jaar burgemeester in Almere. Daarvoor was ze minister van Defensie en Commissaris van de Koning in Overijssel. In die hoedanigheid was zij ook voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel. Bijleveld is geboren in Overijssel en woont in de gemeente Hof van Twente.

Rijke bestuurlijke ervaring

Peter van Laarhoven, voorzitter van de RvT van de Reisopera is blij dat Ank Bijleveld deel gaat uitmaken van de raad. “Zij heeft een rijke bestuurlijke ervaring en kent als geen ander de provincie Overijssel. Ik ben ook erg verheugd dat haar benoeming tot stand is gekomen op voordracht van de PVT. Hiermee versterken we de band tussen de RvT en de organisatie.”  

Op voordracht van PVT

De PVT van de Nederlandse Reisopera is verheugd met de benoeming van Ank Bijleveld omdat zij mede op voordracht van het personeel zitting zal nemen in de raad. Ben Coelman, voorzitter van de PVT: “We kennen Ank Bijleveld als iemand die niet alleen belangrijke bestuurlijke functies in gemeentelijk, provinciaal en landelijk bestuur heeft bekleed, maar zich ook altijd - in verschillende hoedanigheden - heeft ingezet voor kunst en cultuur in landsdeel Oost. Mede door haar werkzaamheden als Commissaris van de Koning in Overijssel en als voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel kent ze de wereld van muziek, theater en de andere kunsten van nabij. Bovendien is zij al jaren een enthousiast supporter en regelmatige bezoeker van onze voorstellingen en dat is ons inziens een goede basis voor een prettige samenwerking.