L’Orfeo nu te zien op YouTube!

Tijdens de tournee van L’Orfeo (januari/februari 2020) is besloten om deze uiterst succesvolle productie via televisie en online toegankelijk te maken voor een groot publiek. Samen met NPO2 Extra en de NTR zijn toen alle voorbereidingen getroffen. Afgelopen zondag was deze al te zien op NPO start, maar nu is hij ook gratis op YouTube te bekijken! Heb je net naast een ticket gegrepen of kun je in deze corona-tijden wel wat afleiding gebruiken? Of wil je gewoon nog een keer genieten van deze productie? Dan is dit je kans! 

Werkt de video niet? Klik dan hier.

De uitzending bevat (nog) geen ondertiteling.

Het verhaal in het kort
Op de huwelijksdag van Orpheus en Euridice wordt zij gebeten door een slang en sterft. Orpheus kan haar dood niet accepteren. Hij besluit af te dalen in de onderwereld, het rijk van de doden, in een ultieme poging om haar terug te halen en zo zijn geluk terug te krijgen. Hij overtuigt de goden van de onderwereld ervan om Euridice met hem mee terug te laten gaan naar het rijk van de levenden. Orpheus krijgt hiervoor toestemming van de god Pluto, maar deze verbiedt hem om op de terugweg naar de bovenwereld naar Euridice om te kijken. Orpheus wordt onzeker, kijkt toch achterom naar Euridice en verliest haar voor een tweede keer.

Klik hier voor een lange versie van het verhaal.

 

Bekijk hier de voorstellingsbrochure van L’Orfeo.

Magelone & Peter

Magelone & Peter


13 SEP - 22 DEC 2020

Wat moet je doen als de caravan letterlijk een 'sleurhut' geworden is. Magelone & Peter is een jongtalentproductie over hoe het gras elders altijd groener is en de onverwachte schoonheid van sleur. Op 13 september 2020 te zien in Enschede!


Lees meer Tickets