Over het kinderkoor

In januari 2019 werd het Reisopera-kinderkoor opgericht. Het bestaat uit 25 kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar uit Enschede en omgeving en staat onder leiding van dirigent Mirjam Spoelman. Plezier in samen zingen staat voorop!

Zingen in echte operaproducties
De kinderen leren zingen in een koor én spelen mee in producties en optredens van de Reisopera. Afgelopen seizoen organiseerde het kinderkoor onder meer een limonadeconcert en zongen ze het welbekende Hallelujah-koor mee tijdens de Meezing Messiah in Koninklijk Theater Carré. Ook maken de kinderen in een reeks workshops kennis met alle facetten van het opera-vak, zowel voor als achter de schermen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop acteren, decorbouw of schminken.

Plezier in samen zingen centraal
Adjunct-directeur artistieke zaken Josef Fuchs over het kinderkoor:
“Het Reisopera-kinderkoor onder leiding van Mirjam Spoelman is een grote verrijking voor de Reisopera familie. We zijn trots en blij dit ensemble sinds januari 2019 in huis te hebben. Op deze manier bieden we kinderen uit onze thuisstad Enschede en omstreken de mogelijkheid zich op vocaal gebied te ontwikkelen. De eigen stem ontdekken en plezier in samen zingen staan centraal. Bovendien creëert het samen ontdekken van de magische wereld van opera verbinding in tijden waar afstand houden tot de nieuwe realiteit behoort. Maar bovenal brengen we zo de liefde voor wat we doen over op de volgende generatie en zijn we een schakel in het klaarstomen van nieuw talent.”

Lid worden
Kinderen die belangstelling hebben om lid te worden kunnen zich opgeven via kinderkoor@reisopera.nl. Zij worden dan uitgenodigd om mee te zingen tijdens een van de repetities.
Het kinderkoor repeteert elke woensdag van 15:30 tot 16:30 in Enschede, lidmaatschap is gratis. Update 12 januari 2021: de repetities liggen vanwege de aanscherping van de coronamaatregelen stil tot en met 9 februari 2021. 

Meer informatie
Ouders of verzorgers die meer informatie willen over het Reisopera-kinderkoor kunnen contact opnemen met Iris de Vries (Productiebureau Reisopera) via kinderkoor@reisopera.nl.

 

Bekijk hieronder de allereerste videoclip van het Reisopera kinderkoor:

Terug naar Kinderkoor