Kinderkoor

In januari 2019 werd het Reisopera-kinderkoor opgericht. Het bestaat uit 25 kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar uit Enschede en omgeving en staat onder leiding van dirigent Mirjam Spoelman. Plezier in samen zingen staat voorop!

Zingen in echte operaproducties
De kinderen leren zingen in een koor én spelen mee in producties en optredens van de Reisopera. Afgelopen seizoen zong het kinderkoor onder andere mee in Puccini’s Tosca en La bohème. Dit seizoen staan onder meer de Meezing Messiah op zondag 8 december 2019 in Koninklijk Theater Carré op het programma, waarbij ze het welbekende Hallelujah-koor mee zullen zingen. Volgend seizoen staat er wederom een tournee op de planning. Daarnaast bieden we de kinderen verschillende workshops aan die met alle verschillende facetten van opera en theater te maken hebben zoals een workshop (decor)schilderen.

Repetities
Het kinderkoor repeteert op woensdagmiddag van 15:30 tot 16:30 in Enschede.

Lid worden
Kinderen die belangstelling hebben om lid te worden kunnen zich opgeven via kinderkoor@reisopera.nl. Ze worden dan uitgenodigd om een keer mee te komen zingen tijdens een van de repetities. Lidmaatschap van het kinderkoor is gratis.

Meer informatie
Ouders of verzorgers die meer informatie willen over het Reisopera-kinderkoor kunnen contact opnemen met Iris de Vries (Productiebureau Reisopera) via kinderkoor@reisopera.nl.

 

Dirigent Mirjam Spoelman

Mirjam Spoelman studeerde zowel schoolmuziek als koordirectie bij Kees Stolwijk aan het ArtEZ conservatorium. Ze was jarenlang werkzaam als vakdocent muziek in het basisonderwijs, en bij de Muziekschool Twente. Hier richtte ze het Kinderkoor van de locatie Oldenzaal op.

Naast het Reisopera-kinderkoor is ze dirigent van drie gemengde koren en een vrouwenkamerkoor. Muzikaliteit en het plezier in zingen staan bij Mirjam voorop, maar door haar jarenlange zang- en directie ervaring weet ze het maximale uit de leden naar boven te halen. Zo is de koorklank altijd optimaal.