Grote producties in seizoen 20/21 schuiven door naar 2022 en 2024

Ons herfst- en winterseizoen gaat er anders uitzien dan we hadden gedacht. We hebben moeten besluiten de drie grote operaproducties die gepland waren voor seizoen 2020/21 door te schuiven naar 2022 en 2024. De coronamaatregelen van onze overheid laten niet toe dat wij met grootschalige operaproducties, met veel medewerkers voor en achter de schermen, spelen in de theaters. 

Maar we zitten uiteraard niet stil! Voor seizoen 20/21 ontwikkelen wij een aantal nieuwe producties om mee door het land te reizen.  De afgelopen weken is de eerste kleine ‘muzikale short story’ en talentproductie Magelone & Peter ontwikkeld en gerepeteerd in Enschede.

Eind augustus maken we meer details bekend over onze activiteiten in het komende seizoen.  

 

Ontwikkelen kleine producties

De drie grote operaproducties die gepland waren voor seizoen 2020/21 schuiven door naar een latere datum.Na intern onderzoek is gebleken dat het bij grootschalige operaproducties met symfonieorkest, solisten, koor en dansers niet mogelijk is om tijdens repetities en voorstellingen voor iedereen op en achter het podium de anderhalve metermaatregelen te handhaven en te voldoen aan de specifieke coronaprotocollen van de verschillende speellocaties.

Op dit moment ontwikkelen wij een aantal kleinschalige en aangepaste producties waarmee we het komend seizoen gaan rondreizen in Nederland. De producties kunnen met inachtneming van de coronamaatregelen gespeeld worden in theaters en op andere locaties.

Op zaterdag 11 juli is in het Wilminktheater in Enschede twee maal een try-out te zien van de muzikale short story Magelone & Peter. Vanaf 1 juli is een beperkt aantal kaarten te koop voor deze twee try-outs.

 

Verschuiving naar 2022 en 2024

De komische Nederlandstalige opera Bruid Te Koop! (Smetana) zou oorspronkelijk op 14 maart 2020 in première gegaan zijn in Enschede. Première en tournee konden door de op 12 maart afgekondigde coronamaatregelen niet doorgaan.

In eerste instantie is in maart besloten de hele tournee te verplaatsen naar oktober/november 2020. Omdat de regering aangekondigd heeft de maatregelen voor de anderhalve-metersamenleving voorlopig te handhaven, hebben we besloten om deze productie door te schuiven naar voorjaar 2022.

De familieopera Hänsel und Gretel (Humperdinck) zou in januari/februari langs de grote Nederlandse theaters reizen. Deze productie verschuift naar het najaar van 2022.

De balletopera Les Indes galantes (Rameau) stond gepland voor maart/april 2021. Deze tournee wordt verplaats naar het najaar van 2024.   

Orfeo (8+) - reprise

Orfeo (8+) - reprise


6 FEB - 21 FEB 2021

Een acteur, een zangeres en een muzikant brengen samen de oudste opera van de wereld tot leven in een frisse, nieuwe versie voor kinderen vanaf 8 jaar. Een toegankelijke manier om kinderen kennis te laten maken met opera! 


Lees meer Tickets