Over De Maakers

De Maakers is een samenwerking tussen de Nederlandse Reisopera en de Theatermakerij Enschede: een kweekvijver voor jong theatertalent van 15 tot 25 jaar uit Oost-Nederland. De Maakers spelen, zingen en musiceren zelf in een nieuwe muziektheatervoorstelling die ze maken met een aantal theaterprofessionals. De muziektheatervoorstelling is gebaseerd op het thema van een van de operaproducties van de Reisopera in dat seizoen. In 2019/20 is dat Orpheus: Durf jij los te laten? die aansluit bij Monteverdi’s L’Orfeo.

Zelf theater maken!
Van auditie tot en met voorstelling worden de jongeren begeleid door verschillende professionals zoals een tekstschrijver, componist en regisseurs maar het zijn de ideeën van de jongeren zélf die de basis vormen van de uiteindelijke voorstelling. We dagen de jonge Maakers uit om kritisch te kijken naar de meest uiteenlopende verhalen, van Griekse mythologieën tot nieuw bedachte verhalen. Op welke manieren zijn de soms wel eeuwenoude verhalen vandaag de dag bijvoorbeeld nog relevant? Hoe ziet een bepaald personage eruit en waarom?

Workshops
Een aantal professionals zal de jongeren wegwijs maken in de verschillende facetten van het theatermaken. De Maakers volgen verschillende workshops, zoals een workshop kostuums maken, vormgeven, stemgebruik of filmtrailer maken. De ideeën en resultaten die hieruit rollen zullen óók worden verwerkt in de uiteindelijke voorstelling. Lees hier wie betrokken is bij De Maakers.

Repetities en voorstellingen
De Maakers repeteren elke zondag in de Performance Factory Enschede.
De voorstelling Orpheus: Durf jij los te laten? zou op 4 april 2020 in première gaan in De Kleine Willem Enschede. Vanwege de corona-crisis moest deze helaas worden afgezegd.  Daarom wordt Orpheus: Durf jij los te laten? nu een film, die natuurlijk geheel conform de richtlijnen van het RIVM wordt opgenomen. Volg de Maakers op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte! Voor vragen over reeds gekochte kaarten kun je terecht bij het Wilminktheater: www.wilminktheater.nl.

Maaker worden
Binnenkort kun je je aanmelden voor de audities voor de nieuwe voorstelling van seizoen 20/21.

Lees meer over Orpheus: Durf jij los te laten? 

 

 

Terug naar De Maakers