Over De Maakers

De Maakers is een kweekvijver voor jong theatertalent van 15 tot 25 jaar uit Oost-Nederland, die wij gestart zijn met De Theatermakerij uit Enschede. De Maakers spelen, zingen en musiceren zelf in een nieuwe muziektheatervoorstelling die ze maken met een aantal theaterprofessionals. De muziektheatervoorstelling is gebaseerd op het thema van een van de operaproducties
van de Reisopera in dat seizoen. In 2020/21 is dat Tristan en Isolde: Als liefde gevaarlijk wordt. In juni 2021 is de voorstelling een aantal keren op een buitenlocatie in Enschede te zien.   

Zelf theater maken!
De Maakers staan voor zowel ‘maken’ als ‘zelf spelen’. Van auditie tot en met de voorstelling worden de jongeren begeleid door een tekstschrijver, componist en regisseurs maar het zijn de ideeën van de jongeren zélf die de basis vormen van de uiteindelijk productie.

We dagen onze Maakers uit om kritisch te kijken naar de meest uiteenlopende verhalen, van Griekse mythologieën tot vroegmoderne opera’s en nieuw bedachte verhalen, en zich te buigen over wezenlijke vragen. Is dit verhaal nu nog relevant?

De Maakers volgen verschillende workshops, zoals kostuums maken, decor vormgeven, stemgebruik of video.

 

Terug naar De Maakers