De Maakers zoeken jong Oost-Nederlands theatertalent!

De Maakers zijn op zoek naar ongeveer 20 spelers, zangers en muzikanten voor hun nieuwe productie Orpheus: Durf jij om te kijken? die op 4 april 2020 in première zal gaan in De Kleine Willem te Enschede. Ben of ken jij dat jonge muiek- en theatertalent dat het wel ziet zitten om zelf muziektheater te maken en om een eeuwenoude mythe te bewerken tot een eigentijds verhaal? Meld je dan nu aan voor de auditiedag op 7 september via info@demaakers.nl.

Klik hier voor meer informatie over Orpheus: Durf jij om te kijken? en hier voor een Q en A over veelal praktische zaken omtrent dit project.

De Maakers: jongeren die zelf muziektheater willen maken
De Maakers is een kweekvijver voor jong theatertalent van 15 tot 25 jaar uit Oost-Nederland. De Maakers spelen, zingen en musiceren zelf in een nieuwe muziektheatervoorstelling die ze maken met een aantal theaterprofessionals. Van auditie tot en met voorstelling worden de jongeren begeleid door een professionele tekstschrijver, componist en twee regisseurs maar het zijn de ideeën van de jongeren zélf die de basis vormen van de uiteindelijke voorstelling.
Jonge Maakers worden hierbij uitgedaagd kritisch naar de meest uiteenlopende verhalen te kijken, van Griekse mythologieën tot nieuw bedachte verhalen. Op welke manieren zijn de soms wel eeuwenoude verhalen vandaag de dag bijvoorbeeld nog relevant? Hoe ziet een bepaald personage eruit en waarom?

Bij de keuze van het stuk gaan De Maakers uit de thematiek van de opera die de Reisopera dan brengt: in seizoen 2019/20 is dit Monteverdi’s L’Orfeo.

Il barbiere di Siviglia

Il barbiere di Siviglia

Gioacchino Rossini
28 SEP - 2 NOV 2019

Wegens groot succes in 2013 in reprise: de komische opera Il barbiere di Siviglia (Rossini) in een regie van Laurence Dale, met in de cast o.a. Karin Strobos (Rosina), Mark Milhofer (Almaviva) en Brunò Pratico (Bartolo).


Lees meer Tickets