De Maakers trappen af met Orpheus: Durf jij om te kijken?

Zondag 1 december vond de scriptlezing plaats van Orpheus: Durf jij om te kijken?   van De Maakers, een project van de Reisopera en de Theatermakerij Enschede.

De Maakers zijn zestien jongeren in de leeftijd van 15- 25 jaar uit Oost-Nederland die zelf een muziektheatervoorstelling maken, geïnspireerd door een operaproductie van de Reisopera. Dit seizoen gaan ze aan de slag met het de mythe van Orpheus en op zaterdag 4 april 2020 is de première in De Kleine Willem in Enschede.

Tekstschrijver Jibbe Willems leverde een prachtig script af waarmee de 16 spelers, zangers en musici vanaf nu aan de slag zullen gaan. Het is overigens niet alleen Willems kijk op het klassieke Orpheusverhaal: De zestien jonge Maakers hebben afgelopen maanden tijdens allerlei inspiratiesessies ideeën opgedaan en die weer aan de tekstschrijver doorgespeeld.

Die ideeën hebben uiteindelijk de basis gevormd voor het script. Deze werkwijze is kenmerkend voor De Maakers en wordt ook gehanteerd voor de andere facetten van de voorstelling. Zo werd componist Thijs Borsten al van een heleboel ideeën voorzien tijdens de eerste lezing en op zondag 8 december werd onder begeleiding van Kayo Baljet en Reina de Vries de basis gelegd voor het decor en de kostuums. Hieronder een impressie van hoe dat er aan toe ging:

Klik hier voor meer info over De Maakers.

 

L'Orfeo

L'Orfeo

Claudio Monteverdi
25 JAN - 22 FEB 2020

De oudste 'oeropera' ter wereld opnieuw vormgegeven als eigentijds Gesamtkunstwerk door o.a. regisseur Monique Wagemakers, choreograaf Nanine Linning, kunstenaar Lonneke Gordijn en mode-ontwerper Marlou Breuls. Coproductie met OPERA2DAY en Studio DRIFT. Met tien dansers van Dance Company Nanine Linning.


Lees meer Tickets