Cultuureducatie met Kwaliteit krijgt vervolg in Enschede

Goed nieuws van onze afdeling Educatie! Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft de aanvraag voor het project Cultuureducatie Enschede goedgekeurd. Dat betekent dat we in Enschede de komende vier jaar (2021-2024) door kunnen gaan met het verbeteren van het cultuuronderwijs binnen het programma Cultuureducatie met Kwaliteit.

Wij zijn heel blij dat collega Ben Coelman, samen met educatief medewerkers Mark Stouwdam, Katiuscia Principato en Tessa Kortenbach, onze Dagprojecten De Toverfluit en Midzomernachtsdroom op Enschedese basisscholen kan blijven doen!

Sinds de start in 2013 is de Nederlandse Reisopera actief betrokken bij Cultuureducatie Enschede. In dit project werken de culturele instellingen, het primair onderwijs en de gemeente Enschede samen om alle kinderen van alle Enschedese basisscholen kwalitatief goed cultuuronderwijs te bieden. Educatief medewerkers van de culturele instellingen hebben elk intensief contact met een aantal scholen om hen te begeleiden bij het vormgeven van cultuureducatie

 

Meer weten?

Wil je weten hoe je in één dag een voorstelling kunt maken met alle klassen van de basisschool van jouw (klein-)kind? Je leest er alles over op deze pagina.

Foto: Dagpoject De Toverfluit.

 

Reisopera Camping Tour 2021

Reisopera Camping Tour 2021


15 JUL - 31 JUL 2021

Van 15 – 31 juli reizen wij met gratis muziektheatervoorstellingen naar vijftien campings in Noord- en Oost-Nederland.  Voor kinderen vanaf 4 jaar brengen we het muzikale sprookje Hans en Grietje en voor de liefhebbers van klassieke muziek is er de short story Magelone & Peter – over een uitgeblust getrouwd stel dat met hun caravan op vakantie is. De Reisopera komt naar je toe deze zomer!


Lees meer Tickets