Bekijk de videoclip van het Meezing Hallelujah!

Met trots presenteren wij de Meezing Hallelujah-clip, die gemaakt is met de 175 inzendingen van de Meezingers in ons project: wij worden hier heel erg blij van!

Thuis oefenen

Van 1 – 28 maart hebben meer dan 600 zangamateurs thuis het koorstuk Hallelujah uit Händels oratorium Messiah ingestudeerd. Met behulp van oefenvideomateriaal, gemaakt door dirigent Klaas-Jan de Groot, pianist Sofia Vasheruk en koorleden van Consensus Vocalis konden zangamateurs zelf thuis hun partij instuderen.

Zoomrepetities

In acht online Zoomrepetities kregen 480 amateursopranen, -alten, -tenoren en –bassen extra begeleiding van speciaal voor dit project geselecteerde stemgroepcoaches uit koor Consensus Vocalis.

Uiteindelijk hebben 175 amateurzangers een video, foto of mp3 van zichzelf ingestuurd als bijdrage aan de gezamenlijke videoclip die gemonteerd wordt door Concerto Media uit Enschede. In de clip zijn ook de kinderen van het Reisopera Kinderkoor en musici van het VU-Orkest uit Amsterdam te zien. Het VU-Orkest is het vaste begeleidingsorkest van onze jaarlijkse Meezing Messiah in Carré.

Met Pasen online

Het Hallelujah-koor komt uit het oratorium Messiah van Georg Friedrich Händel.  De allereerste eerste uitvoering vond plaats op dinsdagmiddag 13 april 1742, in de week voor Pasen, in de Great Music Hall aan Fishamble Street in Dublin (Ierland). Hoewel Messiah vaak wordt opgevoerd in de dagen voor Kerstmis, is het oratorium ook altijd verbonden gebleven aan de Paastijd.

 

Kijk voor meer informatie op de programmapagina van het Meezing Hallelujah.

Wil je de Reisopera steunen om nog meer meezingprojecten mogelijk te maken? Klik hier. 

L'elisir d'amore - livestream

L'elisir d'amore - livestream


De Nederlandse Reisopera, Opera Zuid en De Nationale Opera bundelen wederom hun krachten in een sprankelende jongtalentproductie die op 23 mei online te zien zal zijn. De jonge Nemorino probeert met behulp van een liefdesdrank de mooie rijke Adina voor zich te winnen. Maar of dat lukt?


Lees meer Tickets