Ariadne auf Naxos is Opera van het Jaar 2016!

Een mooiere afsluiting van 2016 hadden wij ons niet kunnen wensen: onze productie Ariadne auf Naxos is gekozen tot Opera van het Jaar 2016 door de lezers van Place de l’Opera. De helft van de stemmers heeft gekozen voor onze opera als beste opera van het jaar en daar zijn we heel erg trots op.  Hierbij willen we iedereen die op ons gestemd heeft heel hartelijk bedanken!

Regisseur Laurence Dale is “overweldigd” door de winst van zijn productie. “Dat is fenomenaal”, reageert hij vanuit Frankrijk. Het jaar kan voor hem niet meer stuk, nadat zijn enscenering van Agrippina bij Brisbane Baroque eerder dit jaar de Helpmann Award voor beste opera van het jaar kreeg.

Dale kijkt enthousiast terug op zijn werk aan Ariadne bij de Reisopera. Voor hem speelde het feit dat de tweede versie van Richard Strauss’ opera precies honderd jaar geleden in wereldpremière ging een grote rol. “Waar de eerste versie uit 1912 om conflict draaide, stond in de tweede versie eenheid centraal, het samenkomen van verschillende mensen. Dat is een metafoor voor onze tijd. Het heeft ons veel te zeggen.”

Ook Reisopera-intendant Nicolas Mansfield is verheugd met de onderscheiding, na Orphée et Eurydice en Tristan und Isolde de derde Opera van het Jaar-titel van de Reisopera. “Fantastisch nieuws”, zegt hij. “Opera heeft altijd iets van een puzzel. Dit keer vielen alle stukjes op hun plek. Het was een groot genot en grote eer om met deze productie door het land te reizen. Namens alle medewerkers geweldig veel dank voor de steun van het publiek en voor iedereen die gestemd heeft. We maken onze producties met veel liefde voor ons publiek!”

 

Lees het hele artikel over de verkiezing op Place de l’Opera

OperaLunch

OperaLunch

Jong operatalent in de schijnwerpers
6 MEI 2019

Jong operatalent in de schijnwerpers in het meest knusse theatertje van Nederland!


Lees meer Tickets