400 culturele instellingen dromen de zalen alweer vol. Droom mee!

Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement dat per vandaag sectorbreed wordt verspreid. Als Nederlandse Reisopera doen wij heel graag aan dit mooie initiatief mee. Aan alle mensen die theater een warm hart toedragen!

Het kunstwerk, bestaande uit een column (geschreven door Jan Beuving) en een video is een cadeau, een poëtisch statement, aan alle mensen die theater een warm hart toedragen. We slaan de handen ineen om een positieve boodschap te verspreiden en daarnaast aan te geven dat we er straks weer staan, wanneer we weer mogen. Een lege zaal is namelijk nooit zomaar een lege zaal: in die zaal sluiert altijd al de magie van wat straks weer kan en mag. Dát is de belofte van bijna 400 theaters, podia, producenten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen.

Hoop uit alle culturele hoeken
Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) spraken deze op tekst gezette hoop uit. Verder werd er samen gewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op 4 vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman.

Bekijk hieronder de preview:

Winactie
De instellingen beloven alvast 400 kaarten voor de bezoekers te reserveren. Als straks de deuren weer helemaal open gaan, maakt het publiek kans om 2 kaarten voor een voorstelling of concert te winnen. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt.

Ook de Reisopera staat te popelen
Natuurlijk staat ook de Reisopera klaar zodra de theaters weer opengaan. Vanaf 23 mei reizen we met talentproductie L’elisir d’amore (Donizetti) langs de Nederlandse theaters: een sprankelende komische opera in een eigentijds jasje. Dit is een coproductie met Opera Zuid en De Nationale Opera, en zit boordevol jong talent van onder meer De Nationale Opera Studio. Klik hier voor meer info over deze productie.

‘’Wij zijn klaar om te spelen. Wij wachten – met u – op de rook.’’

Kijk voor meer informatie, de column, video en winactie op www.droom-mee.nl

Foto: Melle Meivogel

Zing mee met het online Meezing Hallelujah!

Zing mee met het online Meezing Hallelujah!


Hou je van zingen en mis je het zingen met je eigen amateurkoor? Heb je in het verleden meegedaan met onze Meezing Messiah in Carré? Meld je dan aan voor het online Meezing Hallelujah: samen met zoveel mogelijk amateurzangers maken we voor Pasen een videoclip van Händels 'Hallelujah' uit de Messiah! Meedoen is gratis.


Lees meer Tickets